Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 25. puta - Zagreb 22. 06. 2005.

Da li je to Bijelo dugmo odvuklo većinu, ili možda današnji praznik donio zbunjenost nedolaskom, ili možda tek tako, ali malo nas je danas bilo ovdje uz igranje goa. Ipak neki se odvući nisu dali, a niti zbunjeni bili nisu, a niti ne dolaze ovdje tek tako ne imavši kuda drugdje. To su već redovni Svilac, Damir, Tomi i moja malenkost.
Kada sam stigao Tomi i Marijan već igraju svoju partiju. Vidim kako se Marijan trudi. Tomi sve to svodi u cilju pobjede i uspijeva u tome.
Nedugo po mom dolasku dolazi i Damir i nas dvojica krećemo u borbu za drugu poziciju. Damir atakira s devete pozicije. Tu je i devet prednosnih kamenova. Odlučio Damir izbjegavati sumnjive situacije i brani gdje i ne treba. Prednost devet prednosnih se polako smanjuje, apresporo da bi se nadoknadio zaostatak do kraja partije. Ja u panici pokušavam udarima iz Damirova područja, pa tako gubim nepotrebno poene, jer on vješto vidi zamke i igra na sigurno. Uspio sam poništiti teritorija i zahvatiti ponešto, ali na kraju je bilo 6,5 za njega. Kada takovim rezultatom završi partija, razmišlja se o propuštenim poenima. I opet vidim da sam trebao izvana prijetnjama, jer sam mu ovako ispoklanjao poena i više od 6,5. I ode Damir na drugu poziciju liste. Opet će biti tumbanja po listi. No, možda i ne, ako Damir krene konstantno dobrom igrom. Na njemu je red da to pokaže.
Damir je otišao, pa ostasmo trojica. Tko će odigrati? Odlučuje se Marijan na mene. Sva trojica sjedimo uz partiju. Sve je u prijateljskom ozračju, pa se ujedno i priča, pa i komentira. Dozvoljavam to, a i Marijan je suglasan. U poslijednje vrijeme sve više razmišljam o mogućnosti igranja uz dozvoljenu priču. Zamislite normalnu igru, ali uz moguće najave, kao npr. 'Oboriti ću ti ovu veliku grupu.', pa išlo to ili ne. To može biti informacija, a i dezinformacija. Na igračima je, da vide što je, a što nije. Ta priča bi bila još jedan od elemenata takove igre. Sa vremenom bi, mislim, bilo sve manje priče, tj. o glavnim namjerama bi se prešućivalo, pa bi na taj način one bile tako prepoznavane. Bilo bi to u najavi opasnosti uz šutnju. Sa vreemnom bi se zašutjelo i u bezopasnim najavama. Bolje da protivnik ništa nezna. Ipak, u prijateljskom ozračju to bi bilo vrlo zanimljivo. Treće sam mjesto sačuvao.
Damir je donio CD s materijalima o gou za Darka, ali do njegovog odlaska Darka ne bijaše. Ode Damir, a dođe Darko. Tako to često bude. Na kraju se raspričasmo Darko i ja, a i Marijan nam se pridružio slušajući nas. Plovili smo tako gledajući što to go jest i što on jest za čovjeka i po čovjeku. Koja je to mudrost donijela i održava go. Vidjesmo ga kao postojanu mogućnost razvoja čovjeka i njegove svijesti. Sveli smo to na 'magnetiziranje' slike o svijetu u nama. Kada progledate u nekom 'novom' svijetlu, slike svijeta se mijenjaju u vama. I go je jedna od magnetičnih aktivnosti za ljudski um. Vidim, Darko plovi putevima uma, svijesnim uporom.
Pogledajmo sada današnje rezultate..

Za 3. mjesto: T. Baotić M. Sviličić ( 2 prednosna kamena ) 1:0 ( 59,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: M. Smud - D. Kovačević ( 9 prednosnih kamenova ) 0:1 ( 6,5 poena razlike )
Za 3. mjesto: M. Smud - M. Sviličić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 58,5 poena razlike )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 22. 06. 2005.
1. Davor Gorički 10. kyu Zagreb,
2. Damir Kovačević 13. kyu Slavonski Brod,
3. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
4. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
5. Daniel Zrno 2. kyu Velika Gorica,
6. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
7. Mato Taušan 23. kyu Zagreb,
8. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
9. Robert Jovičić 21. kyu Zagreb,
10. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
11. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb,
12. Igor Krtalić 25. kyu Osijek,
13. Leon-Josip Telak 24. kyu Zagreb,
14. Nikola Srkoč 25. kyu Zagreb,
15. Marijan Švarc 17. kyu Zagreb.
Nije nas bilo puno, ali dovoljno da se nešto odigralo. Mogućnost postoji. To je važno, a postojati će i dalje. Tu smo opet slijedeće srijede. .
bl. Muradenu


Post je objavljen 23.06.2005. u 15:26 sati.