Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Upisna groznica

Za uskopaljske maturante koji žele studirati u Mostaru


I ove će godine veliki broj od oko 140 uskopaljskih maturanata potražiti svoje mjesto na nekom od fakulteta od Viteza do Zagreba, pa čak i dalje – do gradova zapadne Europe. Ipak, najveći broj njih i ove godine će se pokušati upisati na neki od fakulteta Sveučilišta u Mostaru, na kojemu je upravo raspisan natječaj za upis u prvu godinu studija i to u statusu: redovitih studenata čiji studij plaćaju resorna ministarstva, redovitih studenata koji sami plaćaju studij i izvanrednih studenata.
Prijave za upis na prvi razredbeni rok primaju se od 27. lipnja do 8. srpnja, a za drugi od 31. kolovoza do 9. rujna.
Prijave na drugi rok moguće su samo za studije na kojima ostane slobodnih mjesta, čiji će broj biti poznat do 23. srpnja i objavljen na oglasnim pločama fakulteta.
Prijave za razredbeni postupak predaju se na fakultete uz izvadak iz matične knjige rođenih, svjedodžbe o maturi i svim razredima srednje škole, dokaz o uplati od 40 maraka na žiroračun fakulteta, liječničko uvjerenje za studij na Medicinskom fakultetu i Visokoj zdravstvenoj školi, dok pristupnici na Akademiju likovnih umjetnosti prilažu i mapu s radovima. Upisi će biti provođeni od 19. do 23. srpnja i od 15. do 19. rujna.
Raspored razredbenih ispita: Ekonomski fakultet (14. srpnja. i 15. rujna u 10 sati), Medicinski (13. srpnja i 13. rujna. u 9 sati), Pedagoški (11. srpnja i 12. rujna u 9 sati s tim da će detaljni raspored razredbenih ispita za pojedine studije bit objavljen na oglasnoj ploči i web stranici Fakulteta), Pravni (12. srpnja i 13. rujna u 10 sati), Fakultet strojarstva i računarstva (14. srpnja i 14. rujna u 10 sati), Akademija likovnih umjetnosti (12. - 16. rujna u 10 sati), Visoka zdravstvena škola (studij sestrinstva 12. srpnja i 12. rujna, studij fizioterapije 13. srpnja i 12. rujna i studij inž. medicinske radiologije 13. srpnja i 12. rujna, svi u 9 sati).
Ostale informacije unesene su na web stranicu Sveučilišta www.sve-mo.ba

Post je objavljen 23.06.2005. u 08:00 sati.