Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hckkz

Marketing

MAMOGRAF-APEL

Poštovani,


Prošlo je već godinu dana kako su gradonačelnik grada Križevaca, Dom zdravlja u Križevcima i Gradsko društva Crvenoga križa Križevci zajednički pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja financijskih sredstava za nabavku mamografa, aparata neophodno potrebnog za rano otkrivanje raka dojke. Mamograf će omogućiti ženama s područja grada Križevaca, općina Gornja Rijeka, Kalnik, Sv. Ivan Žabno i Sv. Petar Orehovec pravovremeno otkrivanje i veći uspjeh u liječenju ove opake bolesti.

Podsjećamo Vas da su zloćudne bolesti danas vodeći uzrok smrtnosti. Dok je kod muškaraca najučestaliji rak pluća i rak debelog crijeva, dotle je kod žena najčešći rak dojke. Jedna od jedanaest žena oboljet će od raka dojke tijekom svog života. U našoj županiji godišnje oboli oko 80 žena, a u Hrvatskoj oko 2300. Rak dojke može, ali mnogo rjeđe, nastati i u muškaraca. Kako se ne može utjecati na učestalost maligne bolesti to će njeno rano otkrivanje biti garancija uspješnijeg liječenja i spašavanje života. Mamograf je rendgenski aparat koji u tome može pomoći.
Zato smo i pokrenuli akciju prikupljanja financijskih sredstava za njegovu nabavku. Mnogi građani, poduzeća, gospodarstvenici i udruge odazvali su se našem apelu za financijsku pomoć tako da je do sada na poseban račun pri Crvenom križu Križevci uplaćeno
= 223.896,12 kuna.
Svima Vama koji ste već dosada svojim prilozima pomogli zahvaljujemo.
Međutim, da bi se mogao kupiti mamograf potrebno je još oko 200.000,00 kuna i zato se ponovno obraćamo svima vama koji ste već dali svoj doprinos, kao i svima vama koji to još niste učinili, da u skladu sa svojim mogućnostima, pomognete kupnju mamografa. Naš je cilj da se za Dane sv. Marka, u rujnu mjesecu ove godine, mamograf postavi u prostore DZ Križevci na korištenje našim građanima.


Zahvaljujući unaprijed na razumijevanju i Vašoj pomoći srdačno Vas pozdravljamo.



Post je objavljen 13.06.2005. u 07:44 sati.