Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Kako se dijasporaska inteligencija odmara u cetiri zida

UVOD
Tko kaze da rvacka dijaspora samo rmba, crnci i puni krvavo zaradjene pare u jastuke, carape i ispod parketa? Tko kaze da samo zivimo da se dofuramo u zlatnoj kociji doma za ljetne praznike i bahatimo se po domacim selima, rasipajuci raznorazne strane valute? Tko to kaze da je Vladimir Savicevic - Cobi u pravu? Dolje stereotipi!

RAZRADA
Neizmjerno sam sretna jerbo mi je pocela nova sezona moje omiljene i mozdano-stimulativne serije Mile High (gdje si piloti i zene piloti krate vrijeme izmedju letova izvodeci poker striptiz; naravno, kako to i biva u stvarnom zivotu, samo pitajte kakvog pilota). Umjesto da sam se bavila vezom i goblenima, odstrikala par redova jedan-pravo-jedan-krivo boda ili da sam se posvetila kuci, kucnim i inim poslovima i kuhanju, ja sam se zabetonirala za poluraspadajucu si fotelju i korisno provela 60 minuta u blagotelecem bestezinskom stanju (citaj: blejala sam ko omadjijana) = obrati paznju na 'najduza recenica ikad alert'. Kao hajlajt cu iznijet jednu od bezbroj paralelnih radnji osoblja Fresh Airlinesa: osoblje koje se vracalo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nije stiglo dalje od Varsave jerbo im se u medjuvremenu u avionu nakotilo stado buha. Morali su se presaltati na cargo avion, u kojem su spazili par milijuna poljske valute poznatije pod imenom zloti (koje su se u funtama pretvorile u svega pola milijuna: nes' ti inflacije, jake funte i ministra financija Gordona Browna!).. Njih je pratio hrgan od covjeka. U medjuvremenu su cetvorica bukvana stjuardesa, sto muskih, sto zenskih (pametno moje osoblje, je li) dosli na ideju na koju opcenito dolaze samo genijalci sa mozdanom masom jednog suhog oraha: maznut ce pare bez da hrgan primijeti (njega su onesposobili sa kvazi-karate udarcem u bradu). Slijedile su raznorazne moralno-filozofske dileme, sale, posalice, a sve skupa protkano super inteligentnim razgovorom i kvazi Ocean's Twelve muzikom. Na kraju su spusili jerbo su morali presjedati i otfurali su se u krivi G(olf) Z(ulu) avion na krivoj pisti. Dakle, nemojte se baviti drpanjem poljskih zloti ukoliko vam mozak ne doseze barem 100g zive vage. Mislim da je sveukupna mozdana masa ove cetvorice otprilike 97g. Tako blizu, a opet tako daleko: damn!

ZAKLJUCAK
No, ovo je tek mali djelic citave plejade prljavih i jos prljavijih rabota u seriji koju cak i Marisi, kraljica raznoraznih pljesnivo-sirnatih produkcija, odbija gledati. Mislim da to sve govori. Ucrvala mi ova vrucina i ovo malo inteligencije koju sam navodno nekad davno posjedovala. Tako mi barem govore.

Post je objavljen 23.06.2005. u 12:42 sati.