Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apstinent

Marketing

Lopovluk

Dakle ovo mi je stvarno diglo tlak! No, tako mi i treba kad previše vjerujem internetu. Ako bude sreće doći ću do onih koji su odgovorni, a onda ću im stvarno zakuhati gadnu kašu.
Riječ je (naravno) o koncertu Bijelog Dugmeta. Nasjela sam ko zadnja budala na reklamu na televiziji za web stranice www.extralogicus.com. Ja, budala, nazvala sam slavni broj 060 600 500 kako bih gledala koncert putem weba. Ustupila sam svoju kartu (pravu) našem frendu jer se ne osjećam najbolje, pa sam odlučila probati ovu opciju.

Nakon poziva u trajanju od dvije i kusur minute za koje sam platila oko 14 kuna (bar se nadam, ako me i po tom pitanju nisu okrenuli) dobila sam šesteroznamenkastu lozinku. Dođem na proklete stranice iza osam sati od kada je, prema onome što su napisali, bilo moguće logiranje. Upišem lozinku i crvenim slovima mi izbaci: Na žalost, vaša je lozinka iskorištena! E sad, bila bih samo mala budala da nisam ponovno nazvala, dobila drugu lozinku i opet pokušala i ispala velika budala!

Taman sam psovala sve po spisku, kad su se srušile stranice. U sljedećih par minuta pojavi se sljedeća poruka:

VAŽNA NAPOMENA: Lozinke dobivene na 060 600 500 telefonskom broju (6,82 kn/min, PDV uključen) biti će aktivne od 21 sati na dan koncerta radi autoprskih prava. (tipfeler je kasnije ispravljen)


Kipim, kuham, strpim se do 21h... I? Srušile se stranice do kraja!

Dobro je pitati se koliko je ovakvih budala poput mene nasjelo? Kolike su pare pobrali preko 060 broja? Može li se uopće doći do tih ljudi? Nadam se da su dobro sakrili tragove, jer sutra ću sigurno iskoristiti sve svoje izvore informacija...

PS. (23:15) Uspjela sam se ulogirati, barem mislim - slika s prekidima, zvuk s prekidima, odjednom pjesma Hladnog piva (??!!). A ispod ekrana natpis:
Poštovani želimo vas obavijestiti da slovenska producentska kuća odlučuje moment kada će zvični (sa i) signal biti pušten na Internet

Nigdje, naravno, natpisa o KOJOJ JE PROKLETOJ PRODUCENTSKOJ KUĆI RIJEČ! Klikam na kontakt, vraća me na stranicu na kojoj veselo piše:
Dragi posjetitelji:: bez brige, niste hackeri :)
Sljedećih par minuta uživajte svi!!

Ma u čemu da uživam?! Ok, zajebali me, ali da me još i ismijavaju... Ispričavam se na riječniku, ali ovakve guzice još nisam vidjela. Da ne kažem da se na TV reklami sasvim kratko prikazuje poruka tako da sam tek nakon ne znam kojeg emitiranja uspjela pročitati da je cijena "ulaznice" 17 kn...







Post je objavljen 22.06.2005. u 21:14 sati.