Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medin

Marketing

Zagreb spreman za Bijelo dugme

Image Hosted by ImageShack.us
Stadion u Maksimiru otvara se u 16 sati. Kako bi se pripremili za ovaj megaspektakl, pročitajte nekoliko informacija o regulaciji prometa, vremenskoj prognozi, preporukama policije i sl
Organizatori su zamolili posjetitelje da na stadion počnu dolaziti već iza 16 sati i da na ulaznicama provjere smjer ulaska, kako bi se smanjila gužva. Ulazit će se na 41 ulaz, a na stadion će posjetitelji moći ući iz četiri smjera - iz Maksimirske kod spomenika, iz Maksimirske kod ZOO-a, s juga iz Budakove i jugoistočno iz Jakićeve.
Zbog koncerta će promet oko stadiona na dijelu Maksimirske od Houndlove pa do Svetica te na djelu Budakove od Branimirove do Svetica biti obustavljen na dan koncerta od 15 pa do tri sata poslije ponoći.
Zbog velikih gužvi, Zagrepčani se mole da na koncert dođu pješice ili gradskim prijevozom kako bi gosti izvan Zagreba imali gdje parkirati. ZET će pojačano voziti u smjeru Maksimira.
Zagrebački taksisti će uoči koncerta i poslije njega pojačati broj vozila koja će biti na raspolaganju građanima. Samo će taksiji moći voziti do stadiona, a prosječna je cijena vožnje od, na primjer, Trga bana Jelačića do stadiona, oko 35 do 40 kuna. Oko stadiona neće biti dozvoljeno parkiranje.
Posjetiteljima neće biti dozvoljeno unositi ni hranu ni piće, bez obzira na plastičnu ili metalnu ambalažu, neće biti dopuštena čak ni mineralna voda u plastičnim bocama.
Na Maksimiru će se točiti samo pivo Zagrebačke pivovare (u Sarajevu je, primjerice, alkohol na stadionu Koševo bio zabranjen), a Festa i Zagrebački plavi pripremili su dovoljno sendviča i druge brze hrane. Na stadionu će također biti "kutak Plavih", šator NK Dinama, u kojem će se nakon koncerta publika zabavljati.
Image Hosted by ImageShack.us
Bit će strogo zabranjeno unositi kišobrane, oružje, narkotike i videokamere, a zabranjeno je također i unošenje tarnsparenata koji vrijeđaju na nacionalnoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi. Dozvoljeno je unijeti mobitele i amaterske fotoaparate.

Za razliku od Sarajeva gdje je obilna kiša koja je padala do pred sam početak koncerta omela neke planove koje je Dugme pripremilo za sarajevsku publiku, u Zagrebu će prevladavati pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme. Iako se tijekom dana može očekivati pokoji oblak, za vrijeme samog koncerta bit će vedro. Temperatura će se kretati oko 24 - 25 stupnjeva Celzijevih, dok će oko ponoći pasti na 18 - 20 stupnjeva, pa ipak zimogroznima nije zgorega ponijeti vestu ili laganu jaknu. Vjetar će biti slab, ali nema izgleda za kišu, doznaje se iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Do dolaska do tribina i travnjaka svaki će posjetitelj proći dvije do tri kontrole. Organizator je u prodaju pustio 51.500 ulaznica, a kapacitet stadiona je 60.000 ljudi. Policija je najavila da će onog trenutka kad procijeni da je kapacitet stadiona ispunjen, vrata stadiona zatvoriti, bez obzira na to ima li netko ulaznicu ili ne.

Na maksimirskom stadionu očekuje se više od 60.000 ljudi, pa je zbog toga policija ocijenila da je riječ o događaju visokog sigurnosnog rizika, iako se na koncertu ne očekuju veći problemi.




Post je objavljen 22.06.2005. u 11:41 sati.