Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muirgheal

Marketing

maslina

U mom malom mediokritetskom životu nije se događalo baš puno tog uzbudljivog, barem ne u pozitivnom smislu. Kako sam nesanicu popunjavala čitanjem, sve manje knjiga, a sve više blogova, i ja sam odlučila predati se tom novom poroku iako sam kompjuterski šupak, kako to moja sestra kaže. Vidi, molim te samo na što liči ova stranica! Zadani predložak, od glave do pete! Pa i oni nestručniji su nešto promjenili, barem font, ali ja -jok! Sve je to meni viša matematika. U stvari kakva sam dobro sam uspjela doći i do predloška. Da budem sasvim iskrena nije mi uspjelo od prve…:(… Moja sreća što se ne bira najružniji blog, dobila bi vjerojatno specijalnu nagradu žirija. Nema veze, nek se pleše! Uglavnom, za početak sam samo htjela napisati par stvari koje su me oduševljavale "na duže staze", kao na primjer Where the Wild Roses Grow, ta Caveova pjesma koju niti jedan ozbiljan ljubitelj Cavea neće uvrstiti u izbor omiljenih mu NC pjesama. A meni je žao jer bez obzira na lake note i status hita ima itekakvu dubinu (nikad se Cave ne smije uzimati olako! :)). O koncertu naravno nisam ni sanjala zbog financijske, obiteljske, vremenske i zemljopisne situacije. Međutim, prvi put nisam zavidjela Quintani (koliko samo dobrih stvari on stigne pogledati, pa to je stvarno hohštaplerski!) dok sam čitala izvješće s koncerta. Kao grom iz vedra neba "desio" mi se prekrasan put, prvi odmor poslije dugo godina i evo još uvijek ne mogu vjerovati da se sve to baš meni dogodilo. Kako sam baterije napunila do vrha, spremna sam za nove radne pobjede.

U jednoj televizijskoj emisiji sam čula pjesmu o maslini. Pjesma me toliko dirnula da sam čekala reprizu emisije i zapisala stihove ali ime pjesnika nisam misleći kako je to izlišno i kako ću se uvijek sjećati tako velikog umjetnika. Nažalost, godine su prošle i došao je zaborav, pa sad ne mogu reći tko je tvorac ovog vapaja:

MASLINA GOVORI


ČOVJEČE MOJ
POD PROZOROM
TVOJIM RASTEM
I MIRIS RASLINJA
I CVJETA MOG UŽIVAŠ
NA PRAGU TVOM
KORICU KRUHA
TI PRUŽAM A TI
ČOVJEČE ZA NJOM IDEŠ
U DALEKI SVIJET
OSTANI SA MNOM
POLOMI SUHE GRANČICE
MOJE I ODSTRANI
PODAMNOM SVE KOROVE
A JA ĆU OSTAT
UZ UNUKE TVOJE

jučerašnji komentar:

Imeli smo srečo spoznati gospoda, ki je napisal pesem "maslina govori". Ime mu je Ivan Ugrinič iz Biograda na moru. Spomenik maslini pa je postavil na otoku Pašmanu. Na žalost pa je ribič Ive februarja letos umrl. Pozdrav iz Slovenije. ( 10.10.2005. 10:15)

Post je objavljen 20.06.2005. u 18:53 sati.