Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/desiderata

Marketing

O(ne)sviještene žene

To je nama naša emancipacija dala.
Vidjela sam, drage moje dame i gospodo, da smo se nedavno naveliko bile raspisale o emancipaciji. Posebno jedna od vas, čiji smo post iskomentirale do besvijesti. I svi su ti komentari, naravno, bili varijacije na temu.
A meni je u subotu jedan decentni stariji (po defaultu valjda i iskusan?) gospodin na svadbi rekao:
"Znaš, danas su ti muškarci malo preplašeni. Vi žene ste sve emancipiranije i samostalnije, nije vam neminovno potreban muškarac da se realizirate."
Preplašeni?!
Ha, ha, da, stvarno! Sve vidim neke preplašene i izbezumljene face kako šeću gradom poklekujući pred moćnim amazonkama! A one sve, ono, jel'te, oboružane kopljima i štitovima (čitaj: cvjetnim uzorcima i trendi-naočalama) oštro ih gledaju i misle se na koji će ih način popodne na Jarunu ili Maksimiru popapati - lešo, pečene, sušene...
Pogotovo kad tu i tamo (no jaaako rijetko) sretnem onoga u kog je i moja malenkost zera zaljubljena (a nije ddadd, nadam se?!) - on mi izgleda posebno uplašenoi unezvijereno, onako golem i nemoćan! Ha, ha, ha!
Ne moram ni govoriti da sam se dotičnom gospodinu sa svadbe grohotom htjela nasmijati u facu (no naravno, nisam, ipak nisam takva prostakuša), premda mi je, čovjek, jel'te, zapravo htio dati kompliment, kako je i sam rekao.
Kompliment?!
Pa nije mi kompliment to da me se boje, vrag te! Zašto me se ne boje oni nezanimljivi frajeri koje bih u startu htjela prepasti, a oni uporni... I vjeruju da sam cijeli život čekala samo njih... da mi ulete... i da im padnem u zagrljaj...
Kao, npr., oni gore kod Bosanca u Tkalči...
Ti se, valjda, nikoga ne boje. Mislim, ona garnitura koja redovito sjedi ispred na terasi i budno motri na svoj zavidan i vrijedan vozni park. I na usputne prolaznice na ruti Bogovićeva-Tkalča-Kaptol centar, ofkors. Ne d'o Bog da im koja prođe neopaženo ili neiskomentirano!
Zašto se takvi ne boje amazonki?
Ispada da se oni najviše pale na osviještene žene. I zato, emancipirane i osviještene žene - pravac Bosanac!
Naravno da ta garnitura muškića doma jako često ima isto takvu jednu (?!). Osviještenu, mislim.
Možda povremeno i onesviještenu. Zato i jest doma.
To je nama naša emancipacija dala.
Da nam gradom hodaju preplašeni muškarci...
Ddadd, pitanjce za tebe; Je si l' možda voljan za kloniranje?



Post je objavljen 20.06.2005. u 10:26 sati.