Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegaz

Marketing

Nagrada za Irmu Omerzo

Irma Omerzo, autorica plesnog filma U našem gradu, osvojila je specijanu nagradu na ovogodišnjem 13. izdanju međunarodnog festivala plesa na filmu Il Coreografo Electrico, Napolidanza, održanog u svibnju ove godine.

Pristiglo priopćenje prenosimo u cjelosti:
Napolidanza Kulturna je Udruga osnovana 1990. s ciljem promoviranja plesa kao Umjetnosti. Il Coreografo Electrico međunarodni je festival plesa na filmu, koji se svake godine održava u Napulju od 1990. Festival nije samo izložbeni salon filmova otvoren javnosti, već je i natjecateljskog karaktera. Selektirane filmove ocjenjuje žiri plesnih stručnjaka, kritičara, članova priznatih kulturnih ustanova, glazbenih skladatelja, te medijskih stručnjaka. Festival je prilika umjetnicima da se predstave međunarodnom žiriju, ali i široj javnosti, te upoznati ih sa svojim radom.

U ovogodišnjoj konkurenciji od 120 filmova, žiri u sastavu Lia Maria Calizza (plesačica, koreografkinja i pedagog suvremenog plesa) , Paolo Sanvito (povijesničar umjetnosti i kritičar), Valentina Valentini (teatrologinja) i Carmela Piccione (novinarka, kritičarka i teoretičarka suvremenog plesa) dodijelil su filmu U našem gradu specijalnu nagradu, te ga ocjenili:

„Zbog društvene i političke aktualnosti urbanog okruženja iz kojeg koreograf dobiva inspiraciju. U pozadini vidimo poslijeratnu Hrvatsku, predstavljenu s određenom dozom humora i nježnosti.“

U našem gradu je kratkometražni plesni film u kojemu koreografskim i filmskim jezikom svaka scena daje svojevrstan komentar društva i urbanog konteksta Zagreba

Irma Omerzo, autorica je i plesnih predstava Mi-Nous, Meni ti to nije baš... te posljednje, još uvijek igrajuće predstave, Euro vizija koja je svoju premijeru imala na ovogodišnjem 22.Tjednu suvremenog plesa.


Post je objavljen 20.06.2005. u 08:31 sati.