Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Na 500 Livnjaka ići će samo jedan općinski službenik

Načelnik općine Livno Luka Čelan i predsjednik Općinskog vijeća Edin Brkić u petak su u zgradi općine Livno s predstavnikom Odjela za demokratizaciju i reformu javne upravi pri Misiji OESS-a u BiH potpisali ...Sporazum o reformi javne uprave u lokalnoj zajednici, javlja dopisnik agencije NINA.
Ovaj dokument sadrži plan i program OESS-a i obvezuje općinske vlasti da u roku od 24 mjeseca implementiraju akcijski plan upravljanja javnim financijama i ljudskim resursima u općini, koji je prilagođen europskim standardima. Potpisanim sporazumom općina Livno se obvezala da će broj zaposlenih u općinskoj administraciji svesti na optimalnu mjeru, sukladno europskim standardima, a to znači da će na svakih 500 stanovnika u javnoj upravi biti zaposlen jedan djelatnik.
Kako prema podatcima Zavoda za statistiku Federacije BiH općina Livno ima 32.457 stanovnika, to znači da bi u općinskoj administraciji trebalo biti zaposleno oko 65 djelatnika ili gotovo 50 posto manje u odnosu na sadašnje stanje.
Potpisani sporazum općinske vlasti obvezuje i na donošenje pravilnika o unutarnjem ustroju, organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, donošenje i usvajanje nove platne sheme, odnosno pravilnika o nagrađivanju s kriterijima za ocjenjivanje rada i stegovni postupak, proceduru zapošljavanja usklađenu sa Zakonom o državnoj službi FBiH, doškolovanje rukovodećih kadrova i uvođenje računalne baze podataka o zaposlenima, koja će biti transparentna.




Post je objavljen 19.06.2005. u 03:25 sati.