Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Livnjaci traže pravnu pomoć zbog platnih naloga FTV-a

Brojni građani zatražili su pravnu pomoć nakon što je Općinski sud u Livnu dozvolio izvršenje više od 2.500 platnih naloga, koje je s prijedlogom za izvršenje podnijela Radiotelevizija Federacije BiH...zbog neplaćanja RTV pristojbe, javlja dopisnik agencije NINA. Građani Livna su besplatnu pravnu pomoć zatražili od Udruženja «Vaša prava», koje je u njihovo ime uložilo prigovore pozivajući se na članak 378. Zakona o obveznim odnosima BiH, iako prigovori ne odlažu izvršenje rješenja suda.
Prema riječima voditelja Udruženja «Vaša prava» Marija Ćavara, radi se o dugovanjima za RTV pristojbu iz 2001 i 2002., tako da građani nisu ni znali da su protiv njih pokrenuti sudski postupci, sve dok sud nije dopustio predložena izvršenja, tako da se nisu mogli ni očitovati.
Ćavar je potvrdio da su ranije na šalterima Elektro-Livna, a sada i na šalterima Pošte, građani dobivali informaciju od službenika da uz račun za električnu energiju, odnosno za usluge fiksne telefonske mreže, ne moraju plaćati i RTV pristojbu u iznosu od šest KM ako to ne žele, što većina njih nije činila, a ne čini to ni sada.
(NINA) nv

Post je objavljen 18.06.2005. u 00:32 sati.