Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lososs

Marketing

..the travelling lososs>>Osijek..

Kad se ima dobro društvo, love, vremena, volje, vrhunsku sposobnost opijanja (i pakiranja hihi) i još k tome status profešnl grupija, onda se jednostavno mora ići na UFO (iliti Urban Fest Osijek).

I tako smo se Zubalo i ja neuobičajeno racionalno spakirale, i sa samo jednim ruksakom zaputile u veliku pustolovinu, moleći se usput da nekim čudom na relaciji Zagreb-Osijek ne vozi Ninoturs. Uf, odahnule smo-Čazmatrans. U 4 sata vožnje uspjele smo napraviti prekrasne unikatne majce (prednjica pa stražnjica-majce, jel), raspravljati (između ostalog) o tome treba li ono srednje sjedalo na kraju busa pribrojiti lijevim ili desnim sjedalima i kako jednom riječju opisati kap vode/kiše koja se slijeva niz prozor (kišna-niz-prozorno-slijevajuća-kapljica??)..



Stigle u Osijek u 8 navečer, kada je (zbog nas, ofkors) prestala kišurina koja je do tada lijevala, i doznale da je (takodje zbog nas-jamačno) koncert prebačen s 8 na 9. Tako smo imale taman dovoljno vremena da kupimo čevape, i damski, kako to već nama i priliči, izvadimo po pola kile (doslovno) luka iz svake lepinje, a onda ih po putu jedemo (čevape i lepinje, ne luk), mimoilazeći se s ponekom ušminkanom djevom. Usput smo se obilno namazale Autanom (ne, nismo ubile nijednog plemenitog osječkog komarca ;)) Iako smo imale vrhunski (čitaj: nečitko) isprintanu kartu Osijeka, i uvećano isprintan samo najbeskorisniji dio dotične karte (provided by: YOURS TRULY hihi), kao i upute («Slijedi ovu ogromnu cestu do kraja i onda kad više nemaš gdje, skreni desno, ne možeš fulat»), ipak smo uspjele poluzalutat, pa pitat opet za upute, pa (neprimjetno!) slijedit neke UFO-izgledajuće ljude.

Na jedvite jade nađosmo Tvrđu (to NIJE tvrđava..ni utvrda..makar ne znam tko bi tako nešto i pomislio..khm), prođosmo brutalnu kontrolu («Imaš šta u torbi?» «Neeeeeee.. *trep trep* možda vodu») i ostadosmo bez ultramegaopasnog ubojitog oružja oblika mini-Jana bočice *šmrc* (mini jana bočice, uvijek ću te voljeti!!!)

Bendovi bijahu odlični-bar oni kojih se sjećam (ipak se nije točilo Osječko /no offense/ nego Staro Češko koje se ispijalo u

hektolitrima). Našle smo i novog člana Gretta grupi tima- sad nas je ukupno TROJE. =)

Mr.Zubalo i Gretta bend su otišli ranije (parti puperi =p) ostavljajući nas same da se zabavljamo kako znamo i umijemo.. Dakle: plesale/stajale/sjedile/ležale/uvjeravale čuvare da smo ok/sjedile/imaginarno plesale/sjedile/stajale.. Po nekima (nećemo u detalje, ali npr. njemu, njemu, njemu i nekim bezbložnim istomišljenicima) počinile smo bogohulje otišavši PRIJE završetka Ramba Amadeusa (oh ne, kajemo se).

Dogmizale smo do kolodvora oko 4, i stvarno ljupko treptale (koliko je to moguće u takvom stanju..i još u 4 ujutro) stričeku šoferu, preklinjući ga da nas (tako simpatične, ljupke i nadasve krepane) pusti u svoj Panturist autobus s našim čazmatrans kartama. Putovao i Šibenski bend tim busem, pa nas i oni zvali, Naravno da Zubalo i ja nemamo sreće s busevima, pa je to završilo tako da nam je bend mahao iz busa, a mi njima s kolodvora. U jedinom radećem bircu (=onom na kolodvoru) bezuspješno sam pokušavala pogoditi šalicu čaja i usuti šećer, dok je neka ekipa bezbroj puta ponavljala Zašto je glista s druge strane ista? foru. Mi smo na to bezbroj puta poželjele lupati glavom po stolu, ali smo se svladale i to učinile samo nekoliko puta.. AAAAAAAAAAAaaAAAaAA

Rmpalija, Grano Javorova, Mainscream (i onaj bezbložni ;) vrlo HVALA što ste nas izbavili od mahnite glista ekipe, što ste normalni, i još nas udomili, dali kafu (sorry..mlijeko je..ovaj.krivo =)).. ma stvarno—hvala!!
Uljepšali dan =)

I tako Zubalo i ja, nakon 24 sata ne-spavanja, sjele u 8 ujutro u onaj isti bus kojim smo došle, zauzele 5 sjedala na kraju + još dva, i onesvijestile se do Zagreba =)


THE END







Post je objavljen 17.06.2005. u 20:08 sati.