Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hm05

Marketing

Miš ili kivi?

Jučer sam sa dečkom bio na jednom događaju. Dogovarali smo se to još jučer, nakon što smo se onako lijepo pomirili. Treba li to i više napominjati kako je sad između M.-a i mene sve super. Na kraju krajeva problemi se ponekad stvore, no oni nisu tu da razruše već da učvrste nešto što postoji.

No vratimo se naslovu i slikici koje sam stavio uz ovaj post. Dakle, pitanje je miš ili kivi? Da, znam da je slika zakon, no ona će mi poslužiti samo da progovorim o nečem zanimljivom. Jučer smo dečko i ja stigli na to neko mjesto (manje bitno koje). Kasnije su nam se pridružili naš frend K. i frendica A. s kojom su došli neki dečkići koji se mahom nazivaju str8-erima. Ti likovi, vezani uz modu, mršavije građe, pomalo femi (nikako macho), kažu da su str8. No, ipak mi nešto tu smrdi. Ono gledaš ih, kažu da su str8, a nikako da napokon i povjeruješ u to. I onda se pitaš, pa ako su gay zašto to ne kažu nama, ako je već ta tema na repertoaru, koji smo također gay? Na kraju, likovi se bave modom i feminizirano deklariraju kao 'heterići'. Čemu sve to..??

Ponekad jednostavno u ovom svijetu izbjegavamo nazivati stvari pravim imenima. Muljanjem, isfuravanjem i ostalim ljudskim glupostima jednostavno napravimo iz voća životinju, ili iz životinje voće, poput slikice uz tekst. Ponekad je ljudsko obrtanje situacije u kojoj jesmo toliko drastično da mi se ponekad čini kako je ono što mi zovemo životom smrt, a smrt šansa za život. Gay ljudi počinju furati neke str8 značke na svojim usnama, heteroseksualni muškarici oblače roza košuljice i nazivaju se metroseksualcima, prosječne cure stavljajući kilograme šminke misle kako će izaći iz svoje prosječnosti, dok one kurvetine i sponzoruše tako olako sebe nazivaju finim damama. I onda se čovjek pita: što je, a što nije?

Bad je kad čovjek ima masku, a još je veći bad kada ih ima više pa ih samo mijenja ovisno o situaciji, a pravo mu lice nikada ne vidiš. Miš ili kivi? – Ma tko će to znati…
H.

Post je objavljen 17.06.2005. u 12:22 sati.