Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Božo Bačelić alias Redžo Đinđić po treći put


Osim kolumne u Novom listu Drago Pilsel je i u pismu Hrvatskom listu reagirao na skandalozno javno oglašavanje Bože Bačelića iliti Redže Đinđića.

Pilselovo pismo Hrvatskom listu i njegovom glavnom uredniku Ivici Marijačiću puno je oštrije od kolumne u Novom listu.

Obzirom da je nekoliko brojeva ranije Pilsel dao intervju Hrvatskom listu u kojem se ograđuje od Marijačićeve uređivačke politike, ali ga brani od HND-a i ICTY-a, bivši aktivist HHO-a osjetio se pogođenim kad je u istim novinama vidio tekst čovjeka kojeg smatra odgovornim za ubojstvo Milice i Nikole Damjanića, bake i djeda svog prijatelja umirovljenog časnika HV-a Nikice Smolića.

Kako mi je kazao kad je Marijačića pitao zašto je objavio Bačelić-Đinđićevo pismo, ovaj se pravdao da nije imao pojma o kome je riječ te da mu je isto dostavljeno iz šibenskog HSP-a.

Ukoliko me sjećanje ne vara na čelu šibenskog HSP-a je Ante Tanfara, ratni sudrug legendarnog Tvrtka Pašalića.

Božu Bačelića Limuna alias Redžu Đinđića izbacili su iz HDZ-a, pa ga je prigrlio Tanfara u HSP.

Marijačić je objavio Pilselovu reakciju, ali je uz nju priložio i svoju, potvđujući moje uvjerenje da ne treba biti solidaran s onima koji promiču stavove osumnjičenika za ratne zločine.Kada sam 2002. u Vjesniku napisao da je Božo Bačelić Limun alias Redžo Đinđić kao predstavnik šibenskih dragovoljaca Domovinskog rata primljen i u Saboru od strane tadašnjeg potpredsjednika parlamenta Zdravka Tomca, potonji me nazvao u redakciju pravdajući se da nije znao koga prima, te tražio da mu se javno ispričam.

Kako to nisam učinio, Tomac je vršio pritisak na mog tadašnjeg glavnog urednika Krešimira Fijačka, da kao što bi to rekao Mate Bašić stavi pod nadzor Peratovićevo pisanje.


Post je objavljen 16.06.2005. u 11:09 sati.