Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 24. puta - Zagreb 15. 06. 2005.

Srijeda. Nekolicina zagrebačkih igrača goa, koji tu igru još igraju, sakupljaju se i Belot-klubu 'Velebit'. Malena, ali šarolika skupina. Ima ih tu od fosila do poletaraca. Petoro, pa svih uzrasta. Da nije 'vočing dis ol' Marijanova sestra, bili bi tu sami muški. Dođe čovjeku da pomisli, kako su ovi nešto promašili. Postoji neki prirodni slijed. Ovi kao da se otrgli njemu. Pogledajmo što je to radila ova mala skupina.
Nekako u slično vrijeme stigli Robi, Damir i Mladen. Već tu je raznolikost. Robi dječarac, Damir osrednje mlađi uzrast, a Mladen fosil. Vade garnituru goa, neku ploču s crtama i kutije s crnim i bijelim kamenčićima. Igrati će se kamenčićima. Kao bebači slagati će ih, pa tko bolje. A tek kako ozbiljno to rade. Viđah to u malenih, kako radeći kule u pijesku, s največom ozbiljnošću slažu pijesak kanticama i rukama. Sav im je svijet u tome. Je li to nešto tako zanimljivo u tim kamenčićima ili je to nešto neuobičajeno u toj maloj grupi otkačenih? Oni sebe nazivaju igračima goa. Da nebi bilo zabune, i ja sam jedan od njih i to onaj najstariji. Zaigrao sam se kamenčićima i niti ne primjetih.... ošle godine. Ima nešto u tim kamenčićima i toj ploči.
Od spomenute prvodošle trojice Robi prvi izaziva Damira za sedmo mjesto na listi. Uskoro dolazi i Marijan Sviličić. Tražeći sebe na sliku o sebi u sebi, našao je go. Našao je kamenčiće i neku grupicu ljudi oko njih. Pokušao je nešto uraditi s tim ljudima, ali i proniknuti u 'tajnu' ovih kamenčića. 'Tajna' mu je još uvijek tajna, ali se osjeća dijelom skupine, a on to i je. Što će sada ovdje, već da izazove jedinog ovdje nezaigranoga Mladena za drugo mjesto liste. Glasno misli Marijan: 'Došlo je vrijeme, dugo očekivano.' Ja njemu na to: 'Da, došlo je to vrijeme.'. Znam što je mislio, a isto tako znam da je došlo vrijeme, jer uvijek dolazi u života. A, što će se desiti? Marijan to kao da priziva, ali ne vidi, da sve stoji na onom prije toga. U njega je to kao da će se desiti čudo i radost za poklonjeno. Na mahove zbunjen, na mahove kao da vidi dobitak: 'Ah, evo ga sada stojim bolje', da bi čas kasnije samo prošaptao već poznato: 'Ufff...' I sve tako do gubitnih 83,5 razlike. Ni ovaj puta ništa. Šteta. Kada će se to dogoditi? Marijane, ti se trebaš mijenjati, jer ti si čimbenik svoga uspjeha.
Robi je u drugoj partiji sredio Damira i uzeo mu sedmo mjesto. Zna Robi graditi prostore. U tome je jak, ali treba mu još znanja.
Dolazi Marijan Švarc sa sestrom Irenom. Oboje ko crkveni miševi pokisli. Priča kako je ulazio u tramvaj, a kiša lije. Jedna ženska zapela na stepenicam, a s krova tramvaja lije po njemu. Izaziva on odmah, sada već slobodnoga, Robija. Ne dadne mu Robi sedmo mjesto pobjedom od 40,5 poena. Ne miri se Marijan, pa ga izaziva i na revanš. I bilo je u tom revanšu još gore, jer Robi sada pobjeđuje za 80,5 poena. E, Marjanček, em te kiša oprala, em te Robi sredio. Lijepog li provoda. Znam, ti češ i nadalje biti uz kamenčiće, jer čudna smo mi neka škvadra.
Damir u međuvremenu pokušava protiv Mladena, uz devet prednosnih kamenova, doći do drugog mjesta liste. Dugo je držao početnu prednost, mada se ona polako topila igrom. Malo po malo Mladen hvata veće poene od Damira. Pred kraj odlučuje upad Mladenovih bijelih u jedan Damirov crni kut. Pada dio crnih kamenova, a dio se uspijeva izvuči. To je, međutim, već bilo dovoljno za pobjedu, jer od toga momenta Mladen ima par poena prednosti. Do, kraja bijeli uspijeva izvesti seki-oblik (život oba protivnika bez poena) i na kraju bude 15, 5 poena razlike. Damir ovaj puta nije uspio.
Marijan Sviličić je namjeravao kući, ali ne mogaše se odvojiti od kamenčića. Robi je odigrao već tri partije i evo prigode za neki napredak. Svilac izaziva. Igraju podosta brzo i Robi konačno danas gubi jednu partiju. Svilac je napredovao na sedmo mjesto.
Eto, i to je bilo to. Da, što se igre tiče, ali ima još nešto zanimljivo. Došao je jedan mladi gospodin iz susjedstva. Predstavio nam ga je naš Braco, skrbnik svega ovoga zbivanja ovdje u klubu. Gospodina Darka zanima go. Igrao je nešto prije oko osam godina i zanima ga ponovno igranje. Kaže da ima i prijatelje s kojima je igrao i možda će se svi pridružiti. Da li će nas biti više?
Pogledajmo sada današnje rezultate..

Za 7. mjesto: D. Kovačević – R. Jovičić ( 6 prednosnih kamenova ) 0:1 ( 64,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: M. Smud - M. Sviličić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 83,5 poena razlike )
Za 7. mjesto: M. Švarc R. Jovičić ( 2 prednosna kamena ) 0:1 ( 40,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: M. Smud - D. Kovačević ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 15,5 poena razlike )
Za 7. mjesto: M. Švarc R. Jovičić ( 2 prednosna kamena ) 0:1 ( 80,5 poena razlike )
Za 7. mjesto: M. Sviličić – R. Jovičić ( 7 prednosnih kamenov) 1:0 ( 6,5 poena razlike )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 15. 06. 2005.
1. Davor Gorički 10. kyu Zagreb,
2. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
3. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
4. Daniel Zrno 2. kyu Velika Gorica,
5. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
6. Mato Taušan 23. kyu Zagreb,
7. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
8. Robert Jovičić 21. kyu Zagreb,
9. Damir Kovačević 13. kyu Slavonski Brod,
10. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
11. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb,
12. Igor Krtalić 25. kyu Osijek,
13. Leon-Josip Telak 24. kyu Zagreb,
14. Nikola Srkoč 25. kyu Zagreb,
15. Marijan Švarc 17. kyu Zagreb.
Ova srijeda, kao sve u životu prolazi, odlazeći u sjećanja. Pridružuje se drugim nekim srijedama, pa i drugim danima. I list zemlji prilazi lagano. Prolazi li to? Kada bi vjetar stao, nebi ga bilo. Kada bi tren stao, nebi ga bilo. I osmjeh i treptaj srca jest po postojanju, što bez prolaznosti nebi ni bilo. Ni prošlost, ni budućnost, ne mogu jedno bez drugoga. Stoga, radujmo se s poštovanjem. Možda ne razumijemo, ali jesmo, i to je veličanstveno.
bl. Muradenu


Post je objavljen 16.06.2005. u 11:13 sati.