Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Suspendirana žena bivšeg šefa OA-e, državna odvjetnica Anamarija Lončarić


Kuma obitelji Hrvoja Petrača Anamarija Lončarić, zamjenica Županijskog državnog odvjetnika iz Zagreba jedna je od suspendiranih u pravosudnih djelatnica zbog slučaja pedofilije u Caritasovom domu za nezbrinutu djecu Brezovica.

Zli jezici iz obavještajnog podzemlja tumače ovu odluku Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, manje motiviranom slučajem Brezovica, više pritiskom na njenog supruga Damira Lončarića, koji je kao nekadašnji šef Obavještajne agencije dobio informaciju od bivšeg policajca Saliha Fazlića o naručenim falsificiranim dokumentima za Antu Gotovinu i Hrvoja Petrača.

Salih Fazlić je nedavno optužio Mladena Bajića i ravnatelja POA-e da su pod prisliom iznudili njegovo prvotno priznanje da je on posredovao u naručivanju spomenutih falsifikata kod braće Katavić, a po izlasku od istražnog suca, navodno se pogrdno izrazio i o samom Damiru Lončariću.

Bivši šef OA-e Lončarić za kog je premijer Ivo Sanader rekao BBC-u da je smijenjen zbog nesuradnje u uhićenju Ante Gotovine, navodno kod istražnog suca nije dao osobito koristan iskaz u priči o falsifikatima.

Kako god bilo, i priča o Gotovini i Petraču i ona o pedofiliji u Brezovici pokazuje da se karcinom nefunkcioniranja pravne države u sankcioniranju ratnih zločina, organiziranog kriminala i seksualnih delikata nalazi u samom sustavu.


Post je objavljen 16.06.2005. u 01:33 sati.