Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Redžo Đinđić - pohrvatica obranio Europu od Osmanlija


Božo Bačelić kaže u prošlotjednom Hrvatskom listu da su Hrvati bili predziđe kršćanstva i da su obranili Europu pred Osmanlijama, a da su njega nepravedno sudili na hrvatskom sudu (za ubojstvo staraca Milice i Nikole Damjanić u Prukljanu ponad Šibenika).

Osvrnuo se Drago Pilsel na njegov tekst u svojoj kolumni u Novom listu:

Gotovinu brane ubojice

Navire vojska, navodno, osloboditeljska. Uđe u selu Prukljan i izrešeta srpske starce Nikolu i Milicu Damjanić. Baci njihove leševe na hrpu i pokrije ih gumama i mrežama. Polije ih benzinom i zapali. Deset godina kasnije autor tog svirepog zločina drži lekcije o domoljublju i brani odbjeglog generala...


Kažu mi prijatelji iz Dalmacije da je Redžo Đinđić tek nakon ovog događaja postao veliki vjernik i počeo redovito obilaziti crkve.

Navodno da ranije nije baš ni imao katoličkog iskustva. E, ali sad je kao Božo Bačelić itekako svjestan da smo bili predziđe kršćanstva i obranili Europu pred Turcima.

Kao što Bošnjaci imaju pohrvatice, tako i Hrvati imaju posrbice. Istina Dražen Erdemović prva osoba osuđena na ICTY-u zbog zločina u Srebrenici nije promijenio ime i prezime ni nakon što je u uniformi Republike Srpske pobio najmanje desetak srebreničkih Bošnjaka. Ostao je Dražen Erdemović Hrvat. Tako bi poštenije bilo i da je Redžo Đinđić ostao to što je bio.

Uostalom, ni Munib Suljić nije mijenjao osobne podatke.


Post je objavljen 16.06.2005. u 01:11 sati.