Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pianissimo

Marketing

Kako da prestanem razmišljati o onome što će biti i skoncentriram se na ono što je sada i Kako da nadvladam taj osjećaj koji osjećam kad me netko odbije za posao?

Gdje je moj put?

Čovjek: "Ok, evo ga prvi konkretni problem koji me muči od jutra."
Anđeo: "Let's play that game!"
Čovjek: "Ha?...ok! Opet si malo luckast. Uglavnom, tražim posao za mene i moju curu na moru, kao pomoćnici u kuhinji. Dao sam oglase i sad mi se javljaju ljudi koji različito reagiraju kad kažem da nemam iskustva, odnosno da je moje iskustvo izgrađeno na par dana rada u restoranu, ali da kuham već 15 godina i da ono, kužim se u to. Većina me otkanta kad kažem da nemam iskustva. I to me poslije grize, ne mogu se skoncentrirati na učenje, već skroz razmišljam o tome da li ćemo naći posao ili ne?"
Anđeo: "Da li ćete naći posao?"
Čovjek: "Ha? Pa ne znam!!!"
Anđeo: "Upravo to, ne znaš. Da li ćeš umrijeti ako ne nađeš posao?"
Čovjek: "Pa neću, ono, svejedno ćemo ići na neki način na more, ali želim raditi, užasno mi nedostaje moje radoholičarsko stanje. Želim raditi!! Dakle, zanimaju me dvije stvari: Kako da prestanem razmišljati o onome što će biti i skoncentriram se na ono što je sada i Kako da nadvladam taj osjećaj koji osjećam kad me netko odbije za posao?"
Anđeo: "Prvi problem: ponovo imaš fenomenalnu priliku da razviješ koncentraciju! Kad god ti dođu misli o budućnosti koja će ionako biti neovisno o tome mislio ti o njoj ili ne diši svjesno. Skoncentriraj se na svoj dah. To ćete umiriti. I pronađi opuštajuće trenutke za sebe u danu (sviranje gitare, kuhanje, rješavanje križaljke, puzzle, pjevanje, slikanje, šetnja...).
Drugi problem: "Potrebna je samo jedna, jedina osoba kojoj će odgovarati što ste dvije i što nemaš iskustva, jednostavno joj to neće biti važno. Ona će ti dati posao! Zašto su važne ove druge osobe?"Post je objavljen 15.06.2005. u 11:56 sati.