Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Cypress Hill

np The Dillinger Escape Plan - Panasonic Youth

Bijah u Crnoj Gori jučer na polu poslovnom - polu razonodnom putovanju. Točnije, posjetili smo gazda, jedan beogradski makarski zet i ja, primorsko mjesto Tivat, gdje se održavao nekakav turnir rukometaša veterana. Pravo post jugoslavensko okupljanje. Naime, učesnici turnira su bili iz par bivših republika, tako da su se tu našle naše rukometašice veteranke iz Rijeke i Varaždina, rukometaši iz Slovenije, te mnogi drugi. Ukupno, 22 ekipe su igrale 11. po redu turnir, ovaj put u Tivtu.



np The Dillinger Escape Plan - We Are The Storm

No, meni je bilo napeto otići preko grane jer nikada do sada nisam bio obalom južnije od Cavtata, gdje sam bio nekoliko puta za vrijeme studija u Dubrovniku. Taman je bio rat završio, a meni se je i nakon njega sve južnije od Cavtata činilo krajnje apstraktno. Postojala je, dakle, ta fizička a i psihička barijera, koja je morala biti srušena prije ili kasnije. Do sada je Cavtat bio kraj svijeta...





np The Dillinger Escape Plan - The Perfect Design

Neopisivo sam se fascinirao čempresima kroz konavosku dolinu, kojih se broj daa na tisuće izbrojati. Apsolutno zadivljujući, onako vitki i plemeniti izgledaju. Stalno sam buljio u predjele slikovitih pejsaža ispunjeim tim gordim stablima - velikim i malim, tankim i debelim, tamnim i svijetlim ljepotanima. I tako sve do Herceg Novog - pitoreskni kraj s malim kućicama u šumi podno brijega - kojeg smo ne zaustavljajući se, samo zaobišli.




np Today Is The Day - Will Power

Bio je prekrasan dan tako da je bokeljski zaljev suncem osunčan blješato vedrinom. Kratka trajektna linija spaja dva kraja zaljeva da se ne mora ulaziti duboko u nj, gdje leži Kotor, pa se vraćati nazad. Duže traje čekanje na ukrcaj i iskrcaj nego sama vožnja malim trajektima koji neprestano idu tamo - amo.



np Today Is The Day - Nothing To Lose

Tivat je mjesto otprilike veliko kao Baška Voda, a šetnja njime otkriva malu rivu nakićenu kafićima, te nekoliko centralnih ulica sa trgovinama i malim parkovima. Pijaca je bučna i dosta velika s obzirom na proporcije mjesta, i na njoj se očito odvijaju one naj pikantnije stvari u mjestu - nagovaranja, prigovaranja, ogovaranja i ostale dimenzije razgovaranja.



np Isis - So Did We?

Tu, kao i na još nekim lokacijama po mjestu, primjetni su prošlo sistemski simboli - zastave Jugoslavije, grbovi, slike Tita... kao da mjesto još uvijek živi u tom duhu.



Rukometni turnir se odigravao u obližnjoj mjesnoj dvorani, koja je za vrijeme utakmica odisala pravim veselim sportskim raspoloženjem uz mnoga dovikivanja i smijeh aktera koji su čas bili na parketu čas na tribinama. Svi oni su zajedno smješteni u jednom simpatičnom, relativno malom hotelu uz more, gdje se je također osjećao sličan duh zajedništva. Pravo bratsvo i jedinstvo. Ustvari, to je samo jedan lijepi tip zabave i specifična vrst turizma, kojom se na pravi način iskorištavaju kapaciteti u pred sezonskim vremenima.



Post je objavljen 12.06.2005. u 21:07 sati.