Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Nogomet i mafija


Ubojstvo Dine Pokrovca podsjetilo je na veze hrvatskog nogometa s hrvatskom mafijom na koje je ukazivao bivši Glavni državni odvjetnik Radovan Ortynski.

Ortynski se u istražnom postupku protiv dečkiju s Knežije namjeravao koristiti i video zapisom i fotografijama sa SP-a u nogometu u Francuskoj. Naime, tamo se u svečanoj loži pored bivšeg predsjednika Franje Tuđmana nalazio i pokpojni kralj kocke Zlatko Bagarić kojem je ulaznicu u ložu sredio vatreni Davor Šuker.

U trenutku smrti Zlatko Bagarić je na ruci nosio rolex, dar Davora Šukera.

Sad čitamo da je Dino Pokrovac bio poslovni suradnik i prijatelj Davora Šukera, a da je bio blizak i s Bagarićem.

Pokrovca i Bagarića povezuje još nešto: bilježnica s popisom dužnika.

Tomislav Židak tvrdi da Pokrovčeva bilježnica posotoji, da je na sigurnom i da će se iz nje saznati tko je imao računa da menadžer Nike Kranjčara bude izrešetan.

Bagarićeva bilježnica nije bila dokaz u istrazi njegova ubojstva jer su braća Rodić (koje je branio Veljko Miljević, zamjenik predsjednika HHO-a) ubili kralja kocke pred policijom.

No, njome se služio Radovan Ortynski u istrazi protiv Nikice Jelavića i njegove ekipe. (Veljko Miljević je bio član odvjetničkog tima koji je branila Dečke s Knežije.) Svojedobno je Globus objavio popis Bagarićevih dužnika među kojima se moglo pročitati i ime još jednog junaka crnih kronika - Ante Prkačina.

Čitajući između redaka knjigu Jasne Babić Zagrebačka mafija, jedan je stručnjak za organizirani kriminal primijetio da nakon ubojstva Zlatka Bagarića njegovu ekipu preuzima Hrvoje Petrač.

nastavak uskoro


Post je objavljen 12.06.2005. u 18:09 sati.