Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/riandworld

Marketing

Plavuša,intimno - 2.dio

K vragu, zar su danas baš svi krenuli na posao automobilima…progunđala je sebi u bradu Lila, nervozno lupkajući dugim noktima po volanu. Bolje je da toliko ne nabijam, mogla bih si aktivirati air bag…nasmijala se na tren pokušavajući zamisliti scenu. A zatim je pripalila još jednu cigaretu, dok je kolona automobila sporo promicala pokraj užurbanih prolaznika. Još ću i zakasniti na sud…licem joj je zatitrala sjena zabrinutosti. No, baš tada se kolona pomakla, na semaforu se upalilo zeleno svjetlo.
Začudo, bez problema je našla slobodno mjesto za parkiranje i na vrijeme stigla na raspravu.
Nakon dva sata sve je bilo gotovo. Ponovno je dobro obavila posao, njezin klijent je dobio parnicu.
Kako joj je raspored bio prazan do kasnog poslijepodneva, odlučila se počastiti jednom dobrom masažom. Nazvala je svoju kozmetičarku i najavila dolazak. Naravno, za nju se našao termin.

Tek što je automobilom skrenula na glavnu cestu, krajičkom oka je primijetila malog plavokosog dječaka kako se oteo majci iz ruke i zatrčao na cestu. Lila je bjesomučno stala na kočnicu i zatvorila oči…osjetila je kako je auto stao. Tišina. Otvorila je oči i ugledala klinca kako stoji ispred njenog auta i gleda ju začuđeno, velikim okruglim smeđim očima.
Kada je uspjela udahnuti, Lila je iskočila iz auta, poletjela prema mladoj ženi koja je stajala bez riječi i gledala u svoje dijete na kolniku. Mali se već veselo vraćao majci. Glupačo, kravo, majmunice, tko je tebi dao dijete, ti…ti…osjećala je kako je bijes guši i naviranje drhtaja koji su joj počeli potresati tijelo.
Mlada majka je bez riječi slegnula ramenima, uzela dijete za ruku i otišla dalje. Mali se okrenuo i mahnuo Lili.
Lila je još neko vrijeme stajala i gledala za majkom i djetetom. Pored nje su prolazili prolaznici, nitko se nije obazirao na visoku dugokosu ženu u elegantnom poslovnom odijelu, zajapurenog lica i čvrsto stegnutih šaka.
Polako se vratila u auto, sjela i upalila ga. Dok se vozila kozmetičarki, prisjetila se onog ljetnog dana kada je pobacila. Bila je mlada, zaljubljena studentica, sa cijelim svijetom u očima. Kada je ostala trudna, Andrija i ona su nekoliko dana intenzivno razmišljali što im je činiti. Oboje su bili studenti, studij im je išao jako dobro, imali su velike planove u koje se dijete nije uklapalo. Andrija ju je otpratio u bolnicu. Kada je sve bilo gotovo donio joj je buket različaka, plavih i ružičastih.
Nekoliko godina nakon toga, kada su oboje diplomirali, imali su prekrasno vjenčanje. Ona je bila perspektivna mlada odvjetnička vježbenica, Andrija se zaposlio u arhitektonskom uredu. Vrijeme koje su provodili zajedno je bilo samo njihovo, za dijete nije bilo mjesta. Nakon nekoliko godina Lila je otvorila vlastiti odvjetnički ured, Andrija je postao partner u novom arhitektonskom studiju. Vremena za njih dvoje bilo je sve manje. Sve rijeđe su bile njihove tople zajedničke večeri uz svijeće, beskrajne noći strasti i zanosa. Ljetovanja su se svela na poneke vikende.
Uskoro je Andrija dobio ponudu za posao u Americi. Jedne je večeri došao kući ranije, dok je Lila radila na jednoj važnoj parnici u svojoj radnoj sobi. Rekao je da odlazi i sa sobom vodi Sanju, mladu arhitekticu koja se prije nekoliko mjeseci zaposlila u njegovu studiju. Još je rekao da je voli, i da ona čeka njegovo dijete.

Ispružila se na stolu i prepustila vještim rukama maserke. Udisala je zrak zasićen aromatičnim uljima i osjećala kako je napetost napušta i kako je zamjenjuje ugodan osjećaj bestjelesnosti. Zatvorila je oči i izbrisala jutro iz pamćenja…



Post je objavljen 09.06.2005. u 17:27 sati.