Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cookiensvijet

Marketing

Ružni, prljavi i zli

Image Hosted by ImageShack.us Našem Anti se izgleda crno piše. Prvo ga Karla ganjala ko vrag svoju mater. Onda ga se i Sanader javno odreko i počeo ga i on ganjat ko vrag svoju mater. Al nije ni to sve. Odnedavna Antu ganjaju ni više ni manje nego – albanski mafijaši!
Da, da, albanska mafija se dala u potragu za Antom. Ne zato što možebitno ne bi imali pametnijeg posla, nego što se za Antu nudi pet miljona dolara. A ko ne bi htio pet miljona dolara? Znate šta se sve može kupit za pet miljona dolara? Znate vi koliko je to, na primjer, krumpira? Ili bureka?!
Prvo su se, vele, Albanci držali sa strane jer su mislili da Antu štite hrvatske vlasti pa ga ne smiju ni pipnut. Vidite kako naša vlada velik ugled uživa u svijetu. Čak ih se i albanska mafija boji. A mi se sprdamo s njima. Nismo uopće svjesni kako bi nas teška kazna mogla stić.
Međutim, mafijaši su se odnedavna uvjerili da je vrag odnio šalu i da Ivo nije držo fige u džepu kad je reko da ozbiljno misli ufatit Antu. Osnovo čovjek tesk fors, pa traže Antu da se sve praši. (Digresija: jeste primijetili kako Ivo s užitkom izgovara riječi tesk fors. Onako, puna su mu ih usta. Nije mi jasno čemu uopće taj termin. Valjda misli da će nama običnoj raji zvučat jako pametno ako se zove tesk fors. Obavijeno velom misterije. Ko da smo mi valjda blesavi. A još je Šekspir reko da ak nešto smrdi, onda smrdi kak god da se zvalo. Ili tako nekako. Kraj digresije.)
Gdje sam ono stala? Aha, mafijaši. Albanski mafijaši se, dakle, ozbiljno nameračili ćopit Antu. Još nije poznato kojim se to okrutnim metodama beskrupulozna albanska mafija pritom namjerava služit. Možda će mu podmetnut bakljavu da se posklizne i polomi noge. Ili će ga otrovat ćevapima.
A državnog odvjetnika napalo što nije ponudio sto tisuća ojra za Petrača. Pa da i njega albanska mafija ganja. Šta nije pošlo za rukom domaćim redarstvenim organima, možda uspije Albancima. Malo outsourcinga nikog nije ubilo, ne?
Ideja je zapravo genijalna, kad čovjek malo bolje razmisli. Šta će nama uopće policija? Ionako se svi žalimo na njih da ništa ne rade i samo zajebavaju poštenu raju. Jedva su u stanju ćopit nekog prištavog balavca koji šalje šatro teroristička pisma. Ajmo mi njima svima lijepo podijelit otkaze i kriminalcima ucijenit glave, pa nek se albanska mafija bakće s njima. „Brigo moja prijeđi na drugoga“ je oprobano dobar sistem za rješavanje problema. Možemo napravit one wanted plakate i polijepit ih po gradu tako da budemo sigurni da će albanska mafija bit pravodobno obaviještena.
Ne trebaju nam ni sudovi. Kad Albanci ufate kriminalca, mogu mu na licu mjesta smjestit ćevap…. ovaj, metak u čelo ili ga objesit za drvo. Zamislite koliko bismo samo para uštedili na plaćama svih tih policajaca, sudaca i ostalih lezilebovića. Siroti državni proračun bi nam se odma preporodio, a vanjski dug nestao u vidu magle. Ne bi više morali uvodit obaveznu participaciju i slične pizdarije. MMF bi nas mogao poljubit u dupe.
Možemo to proširit i na druge grane ljudske djelatnosti. Uzmimo, na primjer, da ste jamac nekome i da taj netko ne otplaćuje kredit. I sad umjesto da se gnjavite s tužbama, odvjetnicima, sudovima i ovrhama, lijepo nazovete Albance i pošaljete ih da mu polome noge. I svi sretni i zadovoljni. Ne bi li to bilo naprosto genijalno?
Kad već ne možemo u Europu, ajmo onda na Divlji Zapad. Konja svakako imamo dovoljno.



Post je objavljen 09.06.2005. u 07:39 sati.