Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/porto

Marketing

WEBLOG SIDE STORIES~ kako je bilo?

Blogeri su protutnjali Booksom i napravili večer za pamćenje o kojoj će još dugo, dugo pričati tako kao suorganizator i jedan od sudionika mogu bez ikakve lažne skromnosti, s punim pravom ustvrditi: U SUBOTU JE BIO URNEBES U DUPKE PUNOJ BOOKSI!!!

O da, uistinu rijetko viđena klupska atmosfera u kojoj su se podjednako dobro zabavljali i publika i oni koji nastupaju, u kojoj su neki blogeri i njihove priče dočekivani i ispraćani pravim ovacijama.

Pamtit ćemo Sidovu odličnu uvodnu priču «Little Sister» i njegovo prevrtanje mikrofona, Osvetnikovu interpretaciju Noisy D-ove prekrasne priče «Ljubav na prvi dodir» nakon koje će se dame (da uistinu, otkud ona hrpa lijepih djevojaka i žena tamo u Booksi?) kleti da je to sve bilo samo od –dima.., prepričavat ćemo kolaboraciju Kontea i Noisy D-a pri čitanju Monstruma pipavca, zatim britku satiru na vlastiti račun "Emil ili o odgoju" i "Golub Jonathan Livingston" kojima je Lucy nasmijala publiku, dok je Osvetnik nadahnuto čitao «Lovca Luku» i zapjevao I tebe sam sit kafano... he he

Mislim, trebali ste biti tamo i osjetiti ONAJ neki neopisivi momenat koji čitanje proze čini tako katarzičnim dok je Debelkurac čitao «Podmoskovske večeri», a onda kasnije na bis i lokalnu varijantu «Decamerona» što će se još dugo dugo prepričavati... Navodno da je Anderlon svojom kamericom uspio u potpunosti zabilježiti njegov nastup i da se ta antologijska snimka već prži sve u 16 i dila od ruke do ruke. Svakako pročitajte i osvrt na cijeli događaj iz pera Collisincourse koja je čitala svoju poetičnu priču "A la matrose" iliti "Na mornarski način"

Po tišini koja je zavladala, pozornosti i raširenim okama mladih dama u prvom redu koje su skoro zaboravile disati, te po neusiljenom pljesku koji je uslijedio kad je naglo završlila sva ona ljupka laž koju smo vam priredili te večeri, mogao sam primjetiti da je dobro prihvaćena i moja priča "Grmljavina grada". I tako...

U pauzi čitanja, nazvao nas je Kemoterapija i sve nas dao pozdraviti. Zaboravih vam tamo reči da se javio i Redskin, najavljeni gost iznenađenja i da je krenuo na čitanje... ali da je, eto, zapeo u nekom bosanskom selu. Falio nam je i Leb, no ovoj je tek početak i bit će prilike da i on uskoro nastupi s nama.

I kao što rekoh u svojoj uvodnoj besjedi tamo u Booksi, pokazalo se da mi blogeri imamo pravu pravcatu književnu scenu i da nakon ovog prvog nastupa imamo zaista dobar vjetar u leđa!

Vidimo se ponovno u Booksi u utorak 28.06.2005

jer te večeri s početkom u 20:30

Blogeri čitaju Ekran priče


Post je objavljen 12.06.2005. u 21:31 sati.