Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

Kid in a candy store

Razgovarao sam s Timom večeras. Skoro svaki dan se čujemo. Viđamo se par puta tjedno jer ne živimo baš blizu jedan drugoga. Osim toga, radno vrijeme nam se ne poklapa. Tim počinje raditi jako rano – između četiri i pet sati ujutro, pa onda ide rano u krevet, a ja često ostajem prekovremeno na poslu do 6-7 navečer.

Dosad smo se susreli nekoliko puta kod njegove kuće i jedanput izašli van na večeru. Jučer sam pisao da me je već počelo zabrinjavati kuda to vodi, ali da nisam mogao naći načina da o tome razgovaramo. Srećom, Tim je našao načina. Rekao mi je da je on ne želi spavati s drugim muškarcima i pitao me što ja o tome mislim. Ja sam se nastojao izvući, ali nije bilo izbora. Onda sam mu počeo nadugo i naširoko opisivati svoju situaciju: kako sam se tek prije manje od godinu dana prestao boriti sa svojom homoseksualnošću i prihvatio je kao nešto normalno i kao dio moje osobe. Nakon toga sam šest mjeseci bio u vezi s Fabianom, prvom gay osobom koju sam upoznao preko Interneta. Nakon mukotrpnog raskida s Fabianom počeo sam istraživati gay svijet i mijenjati partnere. Trenutno sam još u toj fazi "dječaka u trgovini slatkiša" i nisam spreman na vezanje uz jednu osobu. Imam još dosta stvari na listi koje bih želio isprobati. Naveo sam par primjera: Circuit party, gay sauna, itd.

Očekivao sam da će Tim biti pogođen mojim odbijanjem njegove ponude, međutim, on se ili jako dobro pretvarao ili je stvarno bio iskren kad je rekao da je sve to OK. Rekao je da bi rado otišao sa mnom na neka mjesta koja želim posjetiti. Ja sam se ispričavao zato što ne mogu pristati na ono što on želi, a on je rekao da se nemam razloga ispričavati. Rekao je da cijeni moju iskrenost, a to mi je bilo drago čuti. A još draže kad me poslije toga pozvao kod sebe...

Zaključak? Nema baš smisla previše se zamarati oko toga što će drugi misliti i što ako neću ispuniti njihova očekivanja. Važno je biti iskren i ne razmišljati kakve će posljedice to imati. Kakve god bile, bit će bolje nego da me poslije muči savjest zbog neiskrenosti i obmane.

Post je objavljen 12.02.2005. u 02:05 sati.