Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

16. turnir go-sekcije 'Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica' – 10. 02. 2005.

Zanimljiva su ova druženja u Centru. Dolazim iz svijeta gdje su priznate i dogovorene vrijednosti u društvu kojima su prožeti odnosi među ljudima. Stvorili smo sliku svijeta po sebi prilagođujući se životnim neumitnostima. Kao jedinke uklapamo se u to bolje ili slabije. No i to uklapanje je relativno, jer pitanje je tko što od života traži, pa i nudi. Život, kao rijeka, nosi nas, svojim smijerom, a većinom nemamo vremena vidjeti kuda, i što se to zbiva.
Zauzeti smo slikom svijeta u sebi i svojim određenjem, po sebi, u njoj. Vidimo li što radimo? Za to treba pogledati sebe, ali ne po željama svojim, već po onome što stvarno jesmo. Pokušavam to i jasno mi je da tada moram priznati sve oko sebe. Susrećem tada i tebe. Vidim tu i tebe, Božidare, s tvojim nezadovoljstvima i površnošću u pomirenju s onim što ne želiš. Vidim tu i tebe, Ivane, s tvojim revoltom i suprostavljanjem u prvom koraku spontano. Vidim tu i tebe, Tomislave, kako te događaji iznenada odvlaće u područje gdje nije lako kontrolirati ono što se zbiva. Vidim tu i tebe, Fabijane, u nadi da će jednom doći vrijeme kada će te priznati kao snažna i jaka. Vidim tu i tebe, Ivana, kako čvrsto čuvaš svoj svijet, mada svako tolko negdje nešto pukne i tada pokušavaš aktivnije čuvati ono što vidiš da imaš. Vidim tu i tebe, Ana, kako svoje viđenje sebe čuvaš dublje od drugih u sebi.
Svi mi već znamo što će se to uglavnom zbivati kada Mladen i Marina dođu. Igrati ćemo se crnim i bijelim kamenčićima, a da to sve ima neki jači zajednički smisao raditi ćemo turnir. Natjecati ćemo se. U dobroj igri biti će nam dobro i zanimljivo. Za dobru igru dati ćemo dio sebe za vrijeme dok igra traje.
I tako danas su Darko, Božena, Jasmin i Mihael ostali do kraja u igri, a ostali nekako izgubiše odnos prema njoj. Tomislav Vrbančić je nakon drugog kola, kada je sa pobjedama u sve četiri partije, vodio, jednostavno nestao s mjesta igre. Što se desilo; neznam. Ivan i Božidar su igrali neku svoju igru. Go im je bio onako usput, a glavno je bilo zadirkivanje drugih. Povremeno su prelazili granice svakog ukusa. Božidar je otišao ne odigravši niti jednu partiju s Ivanom u trećem kolu, a potom ode i Ivan, vjerojatno vidjevši da je ostao bez kompanjona. Fabijan nije htio igrati s Mihaelom, ali je ipak nakon toga ostao u igri. Nije to baš lijepo, ali Miki je naučio da ga puno njih preskače. Ana, što je za nju neuobičajeno, odustaje nakon četvrte runde. Ivana često odustaje prije kraja. Dolazi do mene; traži tablicu s rezultatima i bez riječi prekriži sebe i ode. Na to sam već navikao. A Fabek, kaže kako ni on neće više. Gego, tek što je došao, i to kasnije, morao je gore u sobu. Zovu ga.

Igran je atari-go prema kategoriji na ploči 9x9 - po dvije partije međusobno, švicarskim sistemom odabira protivnika.
1. Darko Dolenac 25. kyu sa 7 pobjeda
2. Božena Horvat 7. interna kategorija sa 7 pobjeda
3. Mihael Posavec 1. interna kategorija sa 3 pobjede
4. Jasmin Zendeli 4. interna kategorija sa 3 pobjede
nisu igrali do kraja
5. Ivan Dugić 7. interna kategorija sa 5 pobjeda
6. Tomislav Vrbančić 6. interna kategorija sa 4 pobjede
7. Ana Pavleković 6. interna kategorija sa 3 pobjede
8. Božidar Solga 7. interna kategorija sa 3 pobjede
9. Ivana Šimag 6. interna kategorija sa 2 pobjede
10. Fabijan Budek 5. interna kategorija sa 1 pobjedom
11. Tomislav Gegeš 3. interna kategorija bez pobjede
Ostali su tako Darko, Božena, Jasmin i Miki. Njima je ovo lijepo i raduju se nastavku igre. Smislio sam kako može biti zanimljivije. Igramo dva meča za diplome i to Darko i Božena za crvenu i bijelu, što znači za prvo i drugo mjesto. Imali su najviše bodova, 7. Drugi meč je za treće mjesto između Jasmina i Mikija tj. za plavu diplomu. Imam i jednu posebnu, također plavu za četvrto.
Meč za treće mjesto:
Jasmin Zendeli – Mihael Posavec 3:2
Meč za prvo mjesto:
Darko Dolenac - Božena Horvat 3:0
Nove kategorije:
2. interna kategorija: Mihael Posavec
Igramo se, a igru čine oni koji je vole. Dolazimo da bi stvorili mogućnost za to; igru kamenčićima. I u njoj smo ispunili ugodno vrijeme, a možda i ponešto naučili. Neki, međutim, ne nađoše sebe u njoj. Vidjeli su nešto drugo. Otišli. Nakratko su pokušali igru pretvoriti u neku drugu, ali bilo je i onih koji su igrali s voljom upravo to što je bio cilj. Nastavio sam, a ovi što željaše nešto drugo otiđoše. I uz njih sam u namjeri da nađu svoj put sreče u sretnom okruženju. No, za to uobičajeno treba truda i to najviše u radu na sebi samom. Vide li to oni?
bl. Muradenu


Post je objavljen 11.02.2005. u 09:43 sati.