Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 6. puta - Zagreb 09. 02. 2005.

Vani zima ne popušta. Žurim i evo me u klubu, konačno na toplom. Vidim Zvonko i Robi već igraju. Završila je 'Zimska škola goa' po gradskim knjižnicama za mlade i oni su ovdje željni igre goa. Robi je definitivno postao igrač goa.
Tek što skinuh kaput, kad evo Marijana. Što ćemo nego na partiju. Bilo je to uz devet prednosti. Marijan se trudio i igrao vrlo ozbiljnim pristupom. I pored toga zveknule mu dvije skupine kamenova. Ostavljam neke nedoigrane sekvence, da stvorim neke nove vrijednosti na drugim dijelovima ploče. Na taj način pomalo usložnjujem poziciju i zbunjujem Marijana. Na kraju je bilo čak 84,5 poena za mene, što je Marijana čudilo.
U međuvremenu završili Robi i Zvonac. Pitam Robija za rezultat, a on kaže:' 22,5 za Zvonka'. Kažem mu:'Dobar rezultat.', a on meni 'Nije se trudio i malo je puštal.' Voli Zvonac stimulirati mlade, ali su ga oni već prokužili.
Stigli su Tomi i Damir, dok još Robi i Zvonac nisu završili. Pada pogled prema njima, a Tomi odmah: 'Ne. Bum pričekal Zvonka.' Ja na to: 'Da, sada bi ti odmah, ak bi igral s Damirom, izvadil notes i olovku i nikada kraja partiji.' Kako je Robi postao dostupan kreće Damir s njime. Pitaju mene: 'Koliko fore?', a ja ko iz topa: 'Devet.'
Tomi kreće s Zvonkom. Kao da su čekali jedan drugoga. Bila je to borba za drugu poziciju na listi. Otišli su u separiran prostor, da u miru urone u svijet mašte. Priča mi kasnije Zvonac, da je trebao izgubiti tu partiju. Uletio je kombinacijom u povratni udarac, ali srečom Tomi to nije vidio, pa se izvukao. Na kraju je ipak pobjedio i uradio korak dalje na listi. Sada je na drugom mjestu.
Dok ovo trajaše završili Damir i Robi. Robi rasturio Damira. Tada pade razgovor o prednosnim kamenovima. Vidim pogriješio sam o odluci za prednosne kamenove. Zaboravio sam da je nedavno Robi napredovao u 23. kyu. Trebalo je biti čak sedam umjesto devet. No Robi je pobjedio i nije izgubio poziciju, pa nema bitne greške. Ostaje im druga prigoda da odrade izazov u pravilnijem odnosu kamenova. Osim toga trebati će ubuduće razmisliti o tome što im kažem. Malo mi je krivo zbog toga. Bilo bi dobro da pridajem malo više pažnje i sitnicama. Nekome su one podosta veće nego se meni tada čini.
Sada Marijan izaziva Robija za mogući skok za dva mjesta na listi. Marijan je to i uradio pobjedom od 63,5 poena. Prilično uvjerljivo.
Tomi odmah kreće na revanš sa Zvonkom, ali ni u drugoj nije uspio. Bilo je čak i uvjerljivije za Zvonka i tako Zvonac potvrđuje svoju drugu poziciju. Nazire se već, ubuduće, pokušaj za vrh protiv Mladena uz dva prednosna, ali to ostaje za neke druge srijede. Mladen ovaj puta brani vodeću poziciju protiv Damira s devet prednosti. Već u ranoj fazi partije pada Damiru kut i ostvaruje se velika prednost Mladena na jednoj od stranica. Završilo je uz 80,5 poena za branitelja vrha liste.
Kao zadnja partija bijaše jedna lakša za Tomija. Nakon dva poraza od Zvonka malo je odahnuo s Marijanom u kojoj Marijanu ne ostade drugo do predaja.

Pregled današnjih rezultata:
Za 3. mjesto: Z. Bednanjec R. Jovičić (9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 22,5 poena )
Za 1. mjesto: M. Smud M. Sviličić (9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 84,5 poena )
Za 5. mjesto: D. Kovačević R. Jovičić ( 9 prednosna kamena ) 0:1 ( predajom )
Za 2. mjesto: Z. Bednjanec –T.Baotić ( 4 prednosna kamena ) 1:0 ( 48,5 )
Za 5. mjesto: M. Sviličić – R. Jovičić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 63,5 )
Za 2. mjesto: Z. Bednjanec T.Baotić ( 4 prednosna kamena ) 1:0 ( predajom )
Za 1. mjesto: M. Smud D. Kovačević ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 80,5 )
Za 3. mjesto: T. Baotić M. Sviličić ( 2 prednosna kamena ) 1:0 ( predajom )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 09. 02. 2005.
1. Mladen Smud 3. dan Velika Gorica,
2. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
3. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
4. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
5. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
6. Robert Jovičić 23. kyu Zagreb,
7. Mato Taušan 24. kyu Zagreb,
8. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
9. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb
Rastajemo se uz dogovor za nedjeljni turnir. Robi je otišao nešto ranije. Rekao je da će pokušati dogovoriti sa škvadrom iz Držićeve, Folke i Savice za nedjeljni dolazak na turnir.
bl. Muradenu


Post je objavljen 10.02.2005. u 09:09 sati.