Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

16. turnir go-sekcije O.Š. 'J. Habdelića' Velika Gorica – 07. 02. 2005.

Bijaše pravo iznenađenje vidjeti da dođoše oni koji su tek navratili početkom rada ove generacije, jesenas. Izgledalo je kao da odustaše, ali evo ih dođoše. Prošli ponedjeljak se igrao samo go na 13x13 za kyueve i izgledalo je kao da je to ono što osta od generacije, kad evo nije tako. I drago mi je što pogriješih u procjeni, jer ipak to je igra djece. Oni su ti koji odluke donose o igri svojoj. Zdravo maleni, dobro došli.
Interne kategorije su, kao i obično igrali atari-go zarobljavajući onoliko kamenčića za pobjedu, kolika im je bila interna kategorija. Sve to na pločama 9x9 po dvije partije s protivnikom.

Konačni redoslijed je bio:
1. Adrian Abramović 1. interna kategorija, 13 bodova i sos 67
2. Tin Gregurek 5. interna kategorija, 11 bodova i sos 69
3. Stjepan Pavlović 2. interna kategorija, 10 bodova i sos 62
4. Robert Mišković 1. interna kategorija, 10 bodova i sos 60
5. Jan Gregurek 3. interna kategorija, 9 bodova i sos 69
6. Monika Kovačić 1. interna kategorija, 7 bodova i sos 69
7. Marijana Hrgović 2. interna kategorija, 7 bodova i sos 68
8. Bernard Požega 1. interna kategorija, 7 bodova i sos 62
9. Bruno Mišković 1. interna kategorija, 6 bodova i sos 72
10. Ivan Stepanić 1. interna kategorija, 5 bodova i sos 29
11. Nikola Tokić 1. interna kategorija, 4 boda i sos 45
12. Nino Horvat 2. interna kategorija, 3 boda i sos 20
Nove kategorije:
6. interna kategorija: Tin Gregurek
4. interna kategorija: Jan Gregurek
3. interna kategorija: Adrian Abramović i Stjepan Pavlović
2. interna kategorija: Robert Mišković i Monika Kovačić
Adrian Abramović uobičajeno ne može ostati dulje od jednog školskog sata. Danas je ipak mogao, a odradio je turnir uvjerljivom pobjedom. I ranije je pokazivao dobre mogućnosti, ali nikako da odradi kompletan rad sekcije. Zbog uvjerljivosti na današnjem druženju, a i ranijih pokazivanja dobrih mogućnosti, promovira se njegova kategorija u skoku s 1. na 3. internu. Izgubio je jedino od Tina Gregureka, koji je za njim zaostao dva boda, na drugom mjestu. Tin ovim rezultatom prelazi u 6. internu. Vrijeme mu je za prelaz u igru na prostor, a i u kyu-kategoriju. Njegov brat Jan ima također dobar rezultat i napreduje u 4. internu. Stjepan redovno dolazi i igra. To daje rezultata. Danas je bio treći. I on napreduje. Sada treba za pobjedu osvojiti tri kamenčića.
Poslije ovoga turnira još dvoje napreduje i to Robert Mišković i Monika Kovačić u 2. internu.
Kyuevima se danas priključila Hana Lović. Nije igrala više od godinu dana, pa je u kategornim listama pisana među pasivnim igračima. Ovom igrom vraća se među aktivne. Kao i obično kyuevi igraju, na školskoj go-sekciji, go na 13x13. Igralo se prednosnim kamenovima prema razlici među kyuevima podjeljenoj s tri. U ovom slučaju to znači, da je jedino Matej svima davao pet prednosnih kamenčića, a ostali su igrali međusobno ravnopravno.
Konačni redoslijed kyueva je bio:
1. Matej Zakanj 10. kyu 4 boda
2. Antonio Pavlović 25. kyu 3 boda
3. Marcela Kovačić 25. kyu 2 boda
4. Lucia Prvonožec 24. kyu 1 bod
a 5. i 6. mjesto su podjelile Petra Dodić 25. kyu i Hana Lović 25. kyu bez bodova
Već je postalo normalno da Matej pobjeđuje i pored davanja prednosnih kamenova. I ovaj puta je prvi uz pobjede u svim partijama.
Antonio je pokazao da ovu igru cijeni i voli. Dolazi na sva natjecanja i rezultati su mu sve bolji. Bio je drugi. Već lijepo uočava prostore.
Marcela je u prva dva kola pobjedila Hanu i Petru, koje su morale napustiti druženje nakon dva kola zbog drugih obveza..
Lucia je imala teži put, jer je dva puta igrala s Matejom. Bilo je to stoga, što se odlaskom Hane i Petre smanjio broj natjecatelja, pa se zadnjim četvrtim kolom nije moglo izbjeći nečiji ponovni susret. Drugi susret zadnjeg kola je bio između Marcele i Antonia, koji je trebao odlučiti o drugom mjestu.
Nastavljamo slijedeći ponedjeljak, a neki će i na velikogorički subotnji. Posebno bi značajan bio dolazak Tina, jer njemu bi to bio 25. kyu. On je na slici ovoga posta.
bl. Muradenu


Post je objavljen 08.02.2005. u 10:45 sati.