Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Say 'cheese'

Ovako: nekima se da sastavljati listu pjesama tipa koje su ih opcinile svojom sustom ljepotom, ja cu fino napisati par njih (i razloge, ako se sjetim) prema kojima cu se jos jednom potvrditi kao trecerazredna kraljica trasha, loseg ukusa, shunda i ostalog pripadajuceg seljastva. Ovo nista ne lazem majke mi, sve je fino zateftereno na mojem svjetloplavom iPodu, dakle, postoji corpus delicti, ako je netko u to uopce i sumnjao. A i mislim da sam jednom vec nesto slicno bulaznila, ali kaj me briga: samo da se utvrdi gradivo:

1) I Can't Go For That - Hall & Oates
Je, da, ne mogu si pomoci. Obozavam ovu pjesmu ovog stajlish dueta: Darryl Hall, plavooki, plavokosi zavodnik (mooooos mislit'), fudbalerka-krejzi, zafrknuti-rukavi-na-sakou-a-la-Miami-Vice-Don Johnson primejrak (yin) i njegov pripadajuci yang John Oates, covjek sa apsolutnim stilom (ma kakve Marc Jacobs kreacije, nisu mu ni do koljena) i jos vecim brcetinama.

2) Centerfold - J Geils Band
Trebam li uopce trositi rijeci na ovaj primjerak savrsene trash pjesme? Zgodne srednjeskolke u kratkim haljinicama koje se slikavaju za Playboy: check; zgodan zavodnik-frontman grupe, kojemu je srce slomljeno kad skuzi da mu se curetak sliko gol za duplericu: check. Iako, sad, zavodnik, hm, to je dosta diskutabilno, ali necu sad sitnicarit, ali hej, ipak je to hit iz 1982., nemojmo traziti nemoguce.

3)All Day Long I Dream About Sex - J C Chasez
Isprva pomislih kako se frajer sali, da to ne moze biti istina, sa rijecima poput ovih, i sa pripadajuce trashy video spotom, a kad ono, ne, fakat, ozbiljno. Bivsi Backstreet Boy (Isusbog, kakav to imam mozak-spuzvu za pamcenje cudnovato-nevjerojatnih besmislenih cinjenica!). A kad ono, sad ispada da znam sve rijeci na pamet i mogu otpjevati pjesmu u jednom dahu. Katastrofa.

4) Michael Gray - The Weekend
Nikada fotokopirne masine nisu izgledale vise seksi nego u Michaelovom videu, sa gomilom dugonogih i dugorepatih zenskih modela koji skakucu, izlezavaju se, te opcenito naveliko mrdaju guzicama po vec gorespomenutim masinama. Rijeci su, i u ovom slucaju, od vrlo vaznog znacenja te prenose neke vrlo bitne poruke.

5)Kids - Robbie Williams & Kylie
Trashomatic sadrzaj = povelik. Video = sve prsti od trasha, pogotovo poslijednja sekvenca, kada Kylie ulazi u bazen, Robbie je odmjerava, a boca sampanjca na rubu bazena se 'otcepljuje' pa pjena strca na sve strane. Doin' it for the kids, yea', right, whatever. No, puca mi dugmad na kaputu, raspojasem (scary concept, I know) se svaki puta kad cujem ovu pjesmu.

6)Dude (Looks Like A Lady) - Aerosmith
Kako odoljeti ovakvom naslovu pjesme, pitanje je sad? Pa jos kad Steven Tyler onako namigne u videu, pa oni polugoli modeli u kupacim kostimima, pa sad ne znas tko je musko, a tko je zensko. Uf. Brings out the rock chick out in me (mooooos' mislit - frazetina upotrijebljena vec drugi puta u ovom postu).

7)Radio - Robbie Williams
A ne mogu, Robbie mi je cheesy do boli. Ne mogu ga nikako shvatiti ozbiljno. Pogotovo ne sa ovom pjesmom. A tek kad mu rep pocne rasti iz zadnjice! K tome je pjesma pjevna (kriterij za trash-o-cheesy pjesme: mora ti pjesma odmah uci u uho; mislim, recimo, Ulakanakulot od Virgin Prunesa to nikada ne bi mogla postici), over the top.

8)Sick and Tired - Anastacia
Umjesto bivsima pjevam cool rijeci, recimo, tipa 'gledam u tvoju sliku, zamisljen sam, kristalno nebo iznad mene, a ja citam Camusa da te zaboravim jer si me tako krvnicki ostavila', ja ih si obicno zamislim pjevajuci ove rijeci: ono, nema sad tu beating around the bush, kako ovdje vele, nego odmah s neba pa u rebra. Dosta mi je svega: Anastacia, you tell 'em, girl!

Cheesy is good. Cheesy is healthy. In moderation, naravno. Iako, mogla bih ja jos ovako do sutra, ali ne zelim se totalno izblamirati do kraja.

Post je objavljen 08.02.2005. u 11:08 sati.