Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/seve

Marketing

Reakcije posjetitelja Indexa na "slučaj Severina" 2

Apsurdno je i tragično gledati ovih dana kako Index.hr osuđuju ljudi i institucije koji očigledno uopće ne razumiju što je to internet, a nisu nažalost upoznati ni sa svim relevatnim detaljima cijelog slučaja. Medijska haranga u kojoj sudjeluju ljubomorni domaći dnevni listovi i njihovi informatički nepismeni urednici, tjera nas da se zapitamo koliko su pojedinci spremni ići daleko u obrani bedema mitskih ličnosti s domaće kvazi-estrade.

Rušenje mita boli i to je najveći problem u cijelom slučaju. Sada kad se otkrilo da Seve Nacionale, uzor tisućama hrvatskih djevojčica i omiljena pjevačica koju podjednako ljube i ljevičari i desničari, voli seks bez kondoma s oženjenim ocem troje djece, treba učiniti sve što se može da se uništi one koji su eto bili prvi u objavi vijesti o nemiloj snimci. Ako je vijest loša, ubij glasnika - tako otprilike zvuče sve osude velikih moralista, koji inače ni okom ne trepnu na eksplicitno zadiranje u privatnost drugih.

Osjećamo potrebu da pružimo svaku moguću podršku Index.hr-u. Ne samo zbog činjenice da je riječ o portalu koji je postavio nove standarde na domaćem webu, nego i zbog važnosti zaštite slobode govora na internetu. Ako nam već televiziju, radio i novine kontroliraju političko-mafijaški klanovi, nema ništa važnije nego sačuvati kredibilitet posljednjeg utočišta slobodnog informiranja u Hrvatskoj - internet.

U ime portala Osijek-online (www.osijek-online.com),

Dražen Stojčić, glavni urednik
Darko Giener, webmaster

Index.hr

Post je objavljen 04.06.2004. u 09:20 sati.