Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/panonski

Marketing

Pa zar i ribolovnu zonu druze premijeru?

Nekako mi sad dodje zao sto nemam onu karticu na kojoj pisu onih pet glavnih obecanja nove vlade. No, iako trenutnu politicki situaciju u zemlji pratim tek nesto vise od zavrsnog tjedna igre parova na Roland Garrossu (e sad bilo to pitanje za milijun, ali ja svejedno ne znam kako se pise ispravno) ipak sam uspio zamjetiti da ova nova vlada redom odustaje od vecine svojih predizbornih obecanja. Naravno sve je to za dobrobit Hrvatske kako bi ako se dobro podmazemo mozda eventualno mogli skliznuti u Europu na straznja vrata (citaj: kroz supak). No to je tezak i trnovit put i za vjerovati je da ce nas opet preveslati prefrigani politicari sa zapada. No, nema veze, zato premijer zdusno brani tezu kako eto treba odgoditi primjenu ribarskog pojasa jer u suprotnom necemo proci ni kroz supak Europe i vjecno cemo ostati na zapadnom balkanu. To u prijevodu znaci nemamo program koji ce izvuci zemlju iz krize, ali ima tu nas par koji cemo ispricati bajku dvije o europskoj uniji taman dok narod ne zaspe i ne u tone u zimski san. Kad se narod probudi, jos onako bunovan shvatit ce da je 2007 i da je vrijeme da opet ide na izbore.
Nego kad smo vec kod Vlade. Eto dosli neki likovi iz MMFa neki dan u Zagreb. Nasi ih docekali kako i dolici, rukovali se s njima, sve to lijepo snimili, malo zamezili, popili po koju, i onda kad se ocekivalo da ce sad onako kao kad netko tvoj dodje iz inozemstva da kapne koji dolar, oni vele da mi ne mozemo smanjivati PDV jer kako sta ko ce da vraca dug i odlakle. Na to nas premijer mudro pogleda potpremijera i na-tren zakljucise kako ipak nece smanjiti pdv vec ce to nadoknaditi jos kojom bajkom o Europi i cica mica gotova prica.
E sad je stvarno prekasno za razglabanje o politici, nekad sam sebe pitam sta je meni ovo trebalo...no ne mogu odoliti a da ne dotaknem naseg premijera tu i tamo, ipak red je red...

Post je objavljen 03.06.2004. u 23:31 sati.