Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/porblemi

Marketing

RAZDOBLJE JARCA (21.12. - 19.01)

Element: zemlja
Sretni brojevi: 3, 5, 8,14, 19
Sretni dani: srijeda i subota
Povoljni mjeseci: ožujak - za rješavanje obiteljskih problema, travanj - za erotska druženja, srpanj - za putovanja, odmor i zabavu, listopad - za poslovne poduhvate, studeni - za nova poznanstva.




Antička astrologija govori o Saturnu kao „realizatoru sudbine", i baš ova planeta daje rođenima u znaku Jarca neumoljiv karakter koji se temelji na izuzetnim fizičkim i moralnim osobinama. Odlikuju ga preciznost, metodičnost i ogromna unutrašnja disciplina. Sve njegove snage usmjerene su prema osvajanju solidne osobne afirmacije: takvo osvajanje je detaljno programirano na bazi laganog procesa upijanja iskustava, metoda kojim se ove osobe služe od rane mladosti, formirajući tako precizne ideje o sebi i svojim potrebama. Kada jednom izaberu, dakle, nije moguće odvratiti ih od njihovih namjera: nastavit će nepokolebljivo svojim putem, ne obračajući pažnju na prepreke, oslanjajući se na svoju odmjereno trošenu energiju i veliko strpljenje. Teško da će ove osobe tražiti pomoć ili zaštitu drugih - one teže da osvoje željene pozicije isključivo vlastitom snagom. Ambiciozan čak i kad to ne pokazuje, Jarac ima zatvoren karakter, ne mnogo ekspanzivan, koji teži zadržati za sebe svaku ideju ili projekt, a njegove intelektualne kvalitete suviše su često okrenute praktičnim ciljevima. Ovakav način razmišljanja uglavnom ga navodi na skeptičan i obrambeni stav: uvijek vjeruje kako se događaji odvijaju nepovoljno za njega i zato poduzima stroge mjere opreza kako ga ništa ne bi iznenadilo i zateklo ga nespremnog. Iz ovakvih karakternih crta proizlazi sklonost ovih osoba ka samoći, koja im može stvoriti teškoće prilikom u kontaktima s drugim ljudima i svijetom oko sebe.

U odnosima sa drugima djeluju gotovo uvijek stidljivo i zbunjeno zbog svog isuviše krutog i neprilagođenog temperamenta, baziranog često na latentnom kompleksu niže vrijednosti. Jarac zna odmjeriti i procjeniti pravu vrijednost stvari oko sebe, i pored toga što ne uspjeva izraziti svoje ideje i što je nesposoban živjeti u mirnim odnosima sa drugima; jer, iako teži to prikriti, često se pokazuje kao suviše surov i savjestan. Kada se nalazi u neprijateljskom ambijentu povlači se u sebe, postaje oprezan u govoru, zazire od objavljivanja svojih ideja. Dovoljno je, medutim, pokazati malo dobre volje i podstreka, i on će se odmah osjetiti u svom elementu, porast će mu vjera i samopouzdanje. Kada pouzdano vjeruje da je shvaćen, postaje ljubazan u odnosima sa drugima. On je osoba na koju se može maksimalno osloniti, osobito u najtežim situacijama; bit će od velike pomoći i pružit će podršku bez zadnje namjere ili interesa - nikada neće tražiti da mu se uzvrati na bilo koji način. Urođene kvalitete Jarca najpogodnije su za izvršenje poslova koji zahtjevaju točnost i preciznost: ove osobine, sjedinjene s velikim osjećajem odgovornosti pomažu mu da si osigura pristojan položaj u životu.

Ponekad to mu često izgleda teško dostižno. Jarac mora uložiti primjetne napore i žrtve da bi ispunio svoju želju za dostizanjem „perfekcije"" koja će mu omogućiti uspon, zahvaljujući njegovim osobinama vrijednog i savjesnog radnika. Da bi ga zadovoljili, drugi ne smiju biti lijeni, površni i nemarni: on duboko pati, jer je za njega prirodno uložiti trud u nešto, preuzeti odgovornost, biti aktivan i poštovan. Uspjeva, ipak, u sebi sjediniti energičnu i nesavitljivu prirodu sa živim osjećanjem za pravdu. Ove osobe vole poslove koji traže strpljenje i koncentraciju: izradu detaljnih planova, istraživačke studije, osobito u području administracije, ekonomije i politike. Ljubav za obradu detalja čine ih sposobnim za naučne aktivnosti, tehniku, pa i umjetnost. U pogledu novca, teško je vidjeti Jarca „praznih džepova", ili u novčanoj krizi. S godinama uspjeva stvoriti sigurne rezerve, zahvaljujući svojoj istrajnosti i ispravnom vođenju računa, usklađujući prihode sa rashodima. Sasvim sigurno će odbiti riskantne i hazardne poslove i ulaganja, jer temelji čitavu ekonomiju na sigurnim plodovima svoga rada. Ponekad su ove osobe toliko štedljive da to prelazi u škrtost, mada su takve uvjek u manjini jer pravi Jarac ne odbija nikad pružiti konkretnu potporu nekom kome je potrebna. Najbolje je nikad ga ne pitati o njegovom financijskom stanju: on se ne voli povjeravati po tom pitanju ni najbližim osobama, onima u koje najviše vjeruje. Svakako je težak poduhvat postati prijatelj Jarca, ali je to poduhvat koji uvjek ima odredenu draž. Jer, kada je prijateljstvo učvršćeno, može mu se slijepo vjerovati: dovoljno je izbjegavati da se povrijedi njegova rezerviranost ili da se zadre u njegove principe; potrebno je samo mirno čekati da vam on ukaže svoje poverenje. Iako voli društvo, Jarac gleda na osobe u svojoj okolini sasvim objektivno i bez imalo emotivnosti - ako u njima prepozna dragocjene vrijednosti spreman je za prijateljstvo, postaje tolerantan i prihvaća situacije koje bi inače izbjegavao.

Pozitivistička priroda, koja ništa ne ostavlja improvizaciji ili slučaju, teško se može trenutno zaljubiti; Jarac je uvijek gospodar svojih osjećaja i potreban mu je odreden period vremena da bi primjetio kako je zaljubljen. Ali, kada se to dogodi, možemo biti sigurni da će strašno voljeti. Rijetko mu se događaju lutanja na ovom polju: on zna upoznati i duboko shvatiti sve tajne duše svog partnera, i u stanju je razumjeti i prihvatiti situacije onakve kakve jesu, uz apsolutnu objektivnost čak i u pitanjima osjećaja. Kada se jedna osjećajna veza učvrsti, može kod ovih osoba trajati i cijeli život; rijetko dolazi do razlaza, jer je Jarac spreman prihvatiti dinamičnu, pa i nametljivu osobu. Ni najveći problemi i teškoće neće pokolebati ni oslabiti njegovu Ijubav: on uvijek ostaje nesalomljiv, vjeran svojim dužnostima, sposoban da dominira instinktom i osjećajima. Ali nikad ne pristaje na kompromise ako ne može ostvariti svoj Ijubavni ideal.
Građa ovih osoba je pretežno jaka i izdržljiva i njihova se snaga instinktivno uklanja od pretjeranih napora. Njihova postavka u odnosu na život predviđa kao neophodnost dobro zdravlje, i ništa ne bi trebalo uznemiriti metodičnost njihovog življenja; kad im se desi neki poremećaj odmah postaju nervozni i netolerantni. Bez obzira na to, ovo nije tip koji se često žali na zdravlje i bolove; naprotiv, sposoban je junački ih trpiti. Njegova velika mana ogleda se u činjenici da ne zna sprovoditi ljećenje do kraja, što može dovesti do težih posljedica. Ne treba se previše prepuštati radu i treba uvijek naći vremena za odmor. Slabe točke ove osobe su kosti, zglobovi i, sekundarno, organi za probavu i koža; nisu rjetki artritički bolovi, žučni i bubrežni grčevi. Jarac može dugo ostati mlad, ali mora dozirati napore i umjereno koristiti svoje izvanredne fizičke osobine.


Post je objavljen 04.02.2005. u 09:27 sati.