Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

15. turnir go-sekcije 'Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica' – 03. 02. 2005.

Igrali smo atari-go prema kategoriji na ploči 9x9. Svak s protivnikom po dvije partije. Sistem odabira protivnika kombinaran švicarskim i svak sa svakim s obzirom na trenutan broj natjecatelja koji se mijenjao od 4 do 9.
Krenuo sam od kuće kada je SCG vodila protiv nas s tri gola prednosti. Bilo mi je već i vrijeme. Dolazim u Centar, a djece nigdje. Tek troje bijahu tu za go i to Božidar, Ivan i Darko Glas. Stigao je i Adil. Čekam još malo, ali to je sve i krećemo s igrom. Rekoh, da ćemo odigrati tri kruga svak sa svakim.
Povremeno odlazim u malu blagovaonu, jer Franc tamo gleda TV, a drugo pluvrijeme je u tijeku. Vidim naši se muče i svako tolko hvataju priključak za SCG. Pogledam malo i evo me opet kod uporne četvorke. Njih rukomet nije zanimao. Kako odredim parove slijedećeg kola, evo mene kod Franca. Pred kraj Šprem dvije prigode zapuca. Rekoh da idu kola nizbrdo. Opet određujem parove i trk na TV u drugu prostoriju. Napad je SCG i zadnje sekunde su. Sreča, jer lopta pogodi Šolu u nogu, pa u stativu tik uz i van. Tak sam to ja vidio. Odlazim nazad k marljivoj četvorku, kad na hodniku me sreće grupa malih. Idu na go. Šola je obranil i sada idemo na go. Bili su u nekoj 'rupi' uz televizor i zato ih nije bilo. Propustili su prva četiri kola našeg go-turnira. Kad je rukomet i naša repka u pitanju i tome još svijetsko prvenstvo......
Darko Badovinac odigra jednu partiju protiv Mateje i odlazi. 'Neda mi se više', kaže. Drago se porječkao s Božidarom. Nije išlo, pa se uvijek nađe izgovor. Napustio je turnir, ali ima četiri boda. Kako dođoše ostali Darko Glas odlazi, jer pet poraza su mu djelovali baš obeshrabrujuće.

Konačni redoslijed je bio:
1. Božidar Solga 7. interna kategorija 14 bodova i sos 46
2. Adil Karupović 25. kyu 12 bodova i sos 52
3. Ivan Dugić 7. interna kategorija 10 bodova i sos 56
4. Drago Ilijaš 25. kyu 4 boda i sos 0
5. Tomislav Vrbančić 6. interna kategorija 2 boda i sos 38
6. Fabijan Budek 5. interna kategorija 2 boda i sos 24
7. Darko Badovinac 7. interna kategorija 2 boda i sos 0
8. Darko Glass 2. interna kategorija 0 bodova i sos 62
9. Mateja Vidić 2. interna kategorija 0 bodova i sos 30
Naigrali smo se, jer odrađeno je osam kola. Repka je ušla u polufinale rukometa. Sve OK.
Božidar je danas bio neuhvatljiv. Ide ova igra njemu. Kuži on puno toga. Dječarac zaigran, ali vidim, ima u njemu bistrine, ali i dobrote.
Cure su danas odrađivale odgojnu mjeru. Bilo je nepodopština. Jedino Mateja bijaše ovdje.
Nastavljamo slijedeći četvrtak.
bl. Muradenu


Post je objavljen 04.02.2005. u 09:22 sati.