Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/centurion

Marketing

Izgled navijacke tribine

Ako pogledamo tribine svake navijačke skupine u npr. Italiji primjetit ćemo da na njoj ima nekakvog reda tj. da transparenti nisu bezveze nabacani,već da su posloženi nekim redosljedom. Naravno, svaka navijačka skupina ima svoj udarni transparent koji predstavlja cijelu skupinu. Taj transparent stoji na sredini navijacke tribine(kopa),a oko njega su poslagani ostali transparenti, a to su obično mali transparenti, dimenzija 2x1.5 m. Transparenti bi trebali biti što ljepši i ako se već prave transparenti onda bi se trebali napraviti pošteno, a ne autolakovima u jednoj boji na plahti ili zastavi.

A evo ukratko kako napraviti mali ljepši transparent.
Ako imate novca najbolje je napraviti skicu na kompjuteru i odnjesti u neku firmu da vam otiskaju na svilu transaparnet. To je najbolji način, jer je kvalitetno, lijepo i praktično za nosit. Cijena tiskanja je negdje 300kn (dimenzije 2x1.5m). Ako nemate novaca i želite sami napraviti transparent, preostaju vam još dva načina: bojama ili šivanjem. Bijela plahta je 30kn (2.5x1.5m), kantica boje za željezo 20kn, i ostalo je na vama. Slova najbolje isprintajte na kompjuteru pa precrtajte na platno (ako nemate grafoskop, s njim je još lakše) i samo obojate. Također ako imate poznanika koji lijepo crta (npr neki writer) može i on taj posao crtanja obaviti. Sa šivanjem je ista stvar, sam odrežete slova iz platna i sašijete na plahtu kako želite.
Trend je da se na gostovanja nose mali transparenti a ne veliki jer ih je lakse nositi na gostovanje,lakše ih je objesiti a i tribina puno bolje izgleda sa više malih transparentata nego sa par velikih..

Druga priča su šalovi. Pravi navijači nose šalove navijačke skupine,a ne jeftine šalove sa pijace (tipa onoga Kohorta Osijek koji je rađen samo da bi se na njemu zaradilo). Sada trenutno sve navijačke skupine izrađuju bar šalove tj. šalove bez ikakava natpisa(sa crtama),a koji uvelike uljepšavaju tribinu.
Pogledajte sliku šalijade kohorte prije sa tim šalovima sa natpisom i sada sa novim bar šalovima,pa ćete vidjeti zbog čega se izrađuju ti bar šalovi…
Nadalje ono što je također važno je to da u navijačom svijetu više nema okretanja spitki naopako. To je bilo popularno osamdesetih i početkom devedesetih,ali sad toga više nema. Kako se s vremenom mijenja moda tako se mijenjaju i stvari kod navijača. tako su sada kod navijača popularne majice sa kapuljačom(što ima svoje razloge) i kape šilterice.

Kako bi tribina izgledala lijepo potrebni su i barjaci i zastave na 2 koplja. Barjaci se mogu napraviti dosta jeftino, a uvelike uljepšavaju izgled tribine što je vrlo važno u navijačom svijetu. Jedan kvalitetan barjak (kao npr ovi naši novi, bez nekih hijeroglifa i natpisa, već na bar shemu) se može napraviti za 100kn. Ako vas u ekipi ima 5 to je onda 20kn po članu ekipe, što zbilja nije puno,a uvelike ćete pomoći uljepšavanju tribine.
Kod pjevanja pjesama važno je pratiti ritam pjesme, a ne žuriti i pljeskati na svaku pjesmu tako da pjesma nakraju postane skroz neshvatljiva od svoje brzine(jedna od onih na koje se ne treba pljeskati je "Grad na Dravi" jer se previse ubrza). Kod nekih pjesama važno je da se ruke dignu gore kako bi to što ljepše izgledalo-ruke idu iznad glave,a ne kao neki da ih ko pičkice drže prema dolje.
Također svaka grupa pazi da ima što manje pjesama koje pjevaju i druge grupe posebno ako su te grupe iz iste zemlje ili od klubova-suparnika.



Post je objavljen 03.06.2004. u 21:36 sati.