,bobika.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bobika

Marketing

Šolina obrana za ulazak u polufinale Ajmo Hrvatska!

Šesnaest sekundi prije kraja Veselin Vujović je pozvao minutu odmora i potom su njegovi igrači krenuli u zadnji napad, po izjednačenje. Nakon nekoliko križanja pokušali su naši protivnici zabiti preko krila, ali onda je 'uskrsnuo' Vlado Šola i obranio udarac. Hrvatska je u polufinalu!
Hrvatska - Srbija i Crna Gora 24:23. Kako to gordo zvuči nakon pogledane utakmice. Pobjeda je to koja osigurava Hrvatskoj prvo mjesto u skupini i 'lakšeg' suparnika u polufinalu.
Znali smo svi da će posljednja utakmica u skupini, odlučujuća za polufinale, biti izuzetno teška i uzbudljiva, no, ipak smo priželjkivali malo manje neizvjesnosti od onoga što su nam 'priredili' hrvatski rukometaši. Od početka susreta naši istočni susjedi (koje dosad nikad nismo pobijedili na nekom službenom natjecanju) su imali prednost između jednog i tri razlike. Hrvatska je povela tek s 4:3 početkom utakmice, a potom (su)stizala prednost suparnika.
Srbija i Crna Gora očito je taktiku protiv Hrvatske zasnivala na grubosti. Letjele su šake plavih igrača u lica naših napadača i poslkjedica toga je izravni crveni karton Zdravka Đurkovića već u 10. minuti. No, da su suci držali taj kriterij do kraja prvog poluvremena SiCG vjerjatno nebi imala dovoljno igrača za igru. Padali su redom Ivano Balić, Blaženko Lacković, Igor Vori, Mirza Džomba, no, svi su izdržali grubosti.
Prvi dio utamice naši igrači uspjeli su završiti samo s minusom od jednog gola (10:11), a u tom dijelu briljirao je golman Arpad Šterbik koji je 'izluđivao' naš napad.
U drugom dijelu ista slika, tek s promjenom da smo uspjeli u 39. minuti povesti s 16:15 i zatim izjednačiti na 20:20 jedanaest minuta kasnije. Tada Balić zabija za gol prednosti i nakon tog trenutka Hrvatska više do kraja utakmice nije bila u rezultatskom zaostatk. Štoviše, Džomba je prvo zabio sa sedam metara (nakon dva uzastopna promašaja!), iskoristio jednu kontru i podigao rezultat na plus dva (23:21). Tad nam se činilo da smo na pravom putu, da je utakmica dobivena.
No, suparnici se nedaju tako lako. Na semaforu je pisalo 3:48 minuta do kraja kad su Srbi i Crnogorci zabili za smanjenje na jedan razlike, a minutu kasnije Džomba je ponovno zabio iz kontre (24:22). Minutu i četiri sekunde prije kraja Lino Červar je pozvao time-out, no, rezultatskog pomaka za našu reprezentaciju nije bilo. Suparnici su zabili za minus jedan i tad stiže već opisanih posljednjih 16 sekundi utakmice.
Hrvatska je ponovo bez Petra Metličila dobila utakmicu i to dosad najvažniju na Prvenstvu. Do polufinala (u subotu) imamo dan i pol odmora, nadamo se i dovoljno da Pero zagra bar jedno poluvrijeme. S njim je naša reprezentacija u napadu, a pogotovo u obrani, bar 30 posto jača. S njim u momčadi vjerojatno se nećemo toiko uzrujavati, a srčani bolesnici moći će bez većeg rizika gledati utakmicu. Valjda...

Preuzeto sa www.t-portal.hr



Post je objavljen 04.02.2005. u 00:39 sati.