Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 5. puta - Zagreb 02. 02. 2005.

Redovno druženje uz go srijedom u 'Velebitu' i redovna škvadra uz male promjene. Bio je to danas Vjekoslav, Zvonkov frend. Došao je vidjeti i malo igrati go. Zna on već ponešto, ali sada je naletio Mladenu i Zvonku u mlin 'teških filozofija'. Nadamo se da je to sijelo, jer Vjeko je sklon 'dubljim razmišljanjima'. Stekli smo dojam da on sve to razumije. Je li to dovoljno, da bi navratio ponovo? Bumo vidli.
No, nije to bilo prvo. Došavši vidjeh Marijana kako čeka. Pada njegov prijedlog za igru za listu. Slijedi partija. Kamenčić za kamenčićem. Slika se mijenja. Konture sve jasnije. U početku bijeli uzima prevlast na jednoj stranici, ali crni vlada većinom ploče. Sučeljuju se veće grupe kamenčića suprotnih boja i kao i često bijeli nadjačavaju. Pada poveća crna skupina i tako partija odlazi u prevlast bijelih. Konačna pobjeda bijeloga za 49,5 poena. Vodeći na listi ostaje vodeći.
Tijekom navedene partije dolazi Tomi, nedugo potom i Damir. Izazov, i kreće partija za koju su očekivanja dugotrajnosti. To i bijaše. Igrali su do kraja; do odlaska kući. Dugo je Damir imao prednost, ali ispušta je nepotrebnim prepuštanjem velike stranice Tomiju. Tada Tomi još i malo reducira prostor crnom, što biva dovoljno za tijesnu pobjedu od 5,5 poena.
Dolazi i Mato, a Mladen i Marijan završili, pa kreću Mato i Marijan. Izazivač je ovaj puta bio Marijan. Devet prednosnih kamenova je bilo previše, jer Marijanu je palo više ovečih skupina kamenova. Izgledalo je kao da je Mato jača kategorija. Pobjeđuje i čuva šesto mjesto.
Damir i Tomi još igraju, pa Mato izaziva Mladena. Bila je to malo prevelika razlika u snazi, ali Mato je imao prigode na svojoj koži ponešto naučiti.
Stiže nam i Zvonko. Donio je tužnu vijest. Siniši je danas preminuo tata. Neki dan sam se s njim pospominjao. Uvijek nasmijan i vedar. Mi ljudi smislismo početke i krajeve. To je do očiju naših, do zaključaka naših, do doživljavanja naših, do onoga što možemo. Gospode, po tebi što je, ostaje, a put po tebi i tebi jest. Nama ostaju sjećanja i odnos u duši što ljubavlju je nazivamo. Tu ostaju oni što odoše van viđenja naših svijetom i vijekom. Sike, tebi i tvojim voljenima, sućut moja.
E, i Zvonac odigra jednu s Marijanom za listu s osam prednosnih kamenova. Bila je to još jedna Marijanova predaja.
Odigali još jednu Mato i Marijan, ali s osam prednosti. Nije bila za listu, jer treba biti devet. Mato je ponovo pobjedio. Marijan očito danas nije imao svoj dan.

Pregled današnjih rezultata:
Za 1. mjesto: M. Smud M. Sviličić (9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 49,5 poena )
Za 2. mjesto: T. Baotić D. Kovačević ( 3 prednosna kamena ) 1:0 ( 5,5 poena )
Za 6. mjesto: M. Sviličić M. Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 0:1 ( predajom )
Za 1. mjesto: M. Smud M. Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( predajom )
Za 3. mjesto: Z. Bednjanec M. Sviličić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( predajom )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 02. 02. 2005.
1. Mladen Smud 3. dan Velika Gorica,
2. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
3. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
4. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
5. Robert Jovičić 23. kyu Zagreb,
6. Mato Taušan 24. kyu Zagreb,
7. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
8. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
9. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb

Dogovorili smo danas detalje prvog otvorenog turnira za nedjelju 13. 02. ovdje u klubu 'Velebit'. Uskoro slijedi raspis toga turnira na blogu.
Tijekom našeg igranja krenuo je i snijeg. Nešto se ozbiljno razpadao.
bl. Muradenu


Post je objavljen 03.02.2005. u 09:12 sati.