Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kemoterapija

Marketing

MALA IZ 208, HEMATOLOGIJA

Kemo... može samo da preneseš pozdrave Fi i DeBellom? ;) (mala iz 208, hematologija 26.01.2005. 22:33)
Ovu sam poruku našao među komentarima 18. nastavka romana Junaci Blogove ulice.
Budući da svaka poruka ima neku svoju priču, tako i ova ima svoju.
Hajdemo prvo identificirati Malu iz 208, hematologija. Mala je beskrajno simpatična djevojka iz Splita. 208 je soba na hemotološkom odjelu Zajčeve bolnice u Zagrebu. Dakle, Mala iz 208, hematologija, bolesnica je u Zajčevoj bolnici.
Mala iz 208, hematologija, studentica je arhitekture, puna života i projekata budućih lijepih zgrada. Prilično dugo boluje od vrlo teške bolesti. Zato je privremena stanovnica Zajčeve bolnice.
Mala iz 208, hematologija, je vrlo radosna djevojka. Čini mi se da će svojom radošću, lijekovima i liječničkim znanjem razoružati tešku bolest i da će se uskoro vratiti svome Splitu i noćima uz cvjetove agava.
Mala iz 208, hematologija, je i naša kolegica, blogerica. Ima sa sobom lap top i kad god joj se ukaže prigoda, prati sve što radimo na Blogu. Zato, pamet u glavu. Nemojmo se crvenjeti, jer u dugim bolničkim noćima prate nas oči te divne djevojke.
S Malom iz 208, hematologija, ležala je jedno vrijeme supruga moga prijatelja. Bolesnici kad ništa ne rade, onda pričaju kao i svi ostali ljudi. Planiraju, premda im se često planovi izjalove. Tako su se njih dvije sprijateljile. Unatoč golemoj razlici u godinama. Bolest ih je sprijateljila. I pričale su, u tim prokletim bolesnim noćima, o svemu i svačemu, pa je tako došlo i do priče o meni. Mojoj prijateljici sam odavno poznat, kao neprimjeran prijatelj njenoga primjernog muža, a Maloj iz 208, hematologija, poznat sam, srećom, samo kao Kemoterapija.
Cimerica Male iz 208, hematologija, i moja prijateljica Fi izliječena je. Budući da zdravi često zaboravljaju još neizliječene, Mala iz 208, hematologija, zamolila me da prenesem nevirtualne pozdrave njenoj izliječenoj prijateljici, Fi, i njenom primjernom mužu i mome prijatelju De Bellom.
I, evo ja to činim. Štoviše, molim Malu iz 208, hematologija da se javi mojim prijateljima na adresu: klepsidra@post.htnet.hr.
Ja pak molim Malu iz 208, hematologija, da se javi i meni na onu adresu koja je izložena na mome Blogu.
Imam i molbu upućenu svim Blogerima. Molim vas, javite se našoj prijateljici. Napišite nešto lijepo, bilo što. Lijepo kao more, kao Marjan, kao ona ponistra s koje se vidi Šolta, kao snijeg, čist kao njena duša, kao radost, kao zdrav smijeh kojim je odjekivala njena soba, bilo što. I nemojte pisati da se nadate da će Mala iz 208. hematologija, ozdraviti. Naravno da hoće. Jer što bolest ima tako dugo raditi kod ljudi koji su lijepi kao naša Mala iz 208, hematologija?
Osim toga, vrijeme je da nastavi sa svojim studijem, jer jedva čekam da vidim zgrade koje će ona projektirati. Bit će to lijepe, prozračne i vrlo, vrlo zdrave kuće. Dok ne pronađem njenu adresu ili dok ne dobijem njenu mail adresu, slobodno joj pišite na ovom mjestu. Kunem se, svaku ću joj poruku svakodnevno nositi u Zajčevu bolnicu. Sve dok ne ode zdrava u Split, a i tamo ću je pratiti ako ne bude znatno mlađih kandidata.

Post je objavljen 01.02.2005. u 19:15 sati.