Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apstinent

Marketing

Arhiva (opet...)

25.01.2005.

8+3 Žumanjak se pojavio :)

Iako UZV ne odgovara mojih 8 tjedana jer je očito ovulacija bila kasnije, trudnoća je i dalje uredna. Osobito jer se pojavio "žumanjak" (žuto tijelo ili kako ga već zovu :)), a to je "najava" ploda. Znači da se nešto na njemu hrani i mala je vjerojatnost da je jajašce prazno, odnosno da ponovno bude "blighted ovum"...

Ajme, koliko sam samo terminologije savladala posljednjih mjeseci. :) Nastavim li ovako, neće mi trebati riječnik trudnoće sa Iskona :)))

Kako se osjećam? Možemo li taj dio preskočiti? Ne? Trebala bih biti puna radosti i optimizma... Ali ne mogu opisati koliko je to teško, ma kako nezahvalno zvučala. Jučer sam se izjadala mom ginekologu (divan čovjek) koji se takvih priča naslušao i moja ga reakcija nimalo ne čudi. Trudnoća nije isto što i maštanje o njoj. To nije vizija uvijek nasmješene i prekrasne trudnice već nosi svoje terete, osobito ako je ona prije nje bila neuspješna. Nije teško zaključiti da nakon mojih praznih gastacijskih vrećica ne postoji druga utjeha osim sličice ploda, a da ne govorim o tome koliko željno iščekujem prve otkucaje srca. Istina, lakše mi je jer prvi puta žutog tijela nije bilo ni u tragovima već je sve bilo šuplje. No, nemir je teško ukloniti... Ovaj period će me naučiti strpljenju. Već su mi odavno rekli da to nije karakteristika sa kojom se rađa već se mora razvijati.

Pa da se vratim na to što se događalo proteklih tjedan dana koliko je blog bio "mrtav". :) Pokazalo se da dotične "jutarnje" mučnine ipak neću u potpunosti izbjeći i da sam se prerano počela veseliti. Pa da ovim postom utješim neku buduću trudnicu. Naime, toga sam se jako prestrašila - povraćanje nije isto kao i ono "standardno". Ma kako glupo zvučalo, otprilike izgleda kao "urlajuće štucanje". :))) Dijafragma skače kao blesava tako da se jedva dolazi do zraka i sve nekako ide iz gornjeg dijela trbuha. Nakon klečanja od slabosti i deranja takvog da na noge skoči cijelo susjedstvo, apetit je normalan i istog trena se može nastaviti jesti. Još jedna stvar se može dogoditi, a to je da od napora negdje pukne kapilara, pa vas u ustima iznenadi i prestraši okus krvi.

Sve je to za ljude, točnije za žene. To je ono slavno plaćanje istočnog grijeha iako me veliko finale očekuje tek za cca. 7 mjeseci. :))))


Otpuštanje

Ove anđeoske kartice me uvijek iznenade. Stoje mi na polici, pa ih povremeno izvlačim i zaista uvijek dobijem adekvatan odgovor. Pa eto što sam izvukla prije pet minuta. :)

Otpuštanje

Otpuštam prošlost i ne bojim se budućnosti

Budimo spremni živjeti upravo ovdje i sada. Otpustimo prošlost, ne brinimo unaprijed. Otpustimo strahove od gubitaka, odbacimo posesivnost. Ne razbacujmo svoju energiju na osuđivanje i kritiziranje. Oslobodimo se svih krivnji koje osjećamo, jer nas to iscrpljuje i ne ostavlja mjesta radosti življenja. Tek tako možemo osjetiti i doživjeti ljepotu života u potpunosti.


Nevjerojatno...


Hvala na komentarima (posebno Bugenvilija čije ću savjete sigurno primjeniti):

- Imala sam iste simptome kao i ti osim ovih dijafragminih stucavica u tako jakom obliku. Sto se tice bolova u nogama tu sam nasla dobru stvar tj. ulje gospine trave ili kantarion. Ima ga za kupiti u svakoj apoteci i nije stetno za plod. Ja sam u trudnoci izbacila iz upotrebe sve kreme i paste za zube, deodorane, parfeme itd. , a zube sam prala sa nekom Wela pastom koja je na biljnoj bazi i nema stetnih tvari. Bila sam grozna sto se toga tice i to je dobro jer sve se te kreme apsorbiraju kroz kozu i prije ili poslije dobiju ih bebica (kod mene blizanci pa pricam u mnozini iz navike). Da i mazi noge i sise i lice i trbuh tim kantarionom i biti ce ti koza super i fino ces mirisati po maslinjaku ;)) (Bugenvilija 26.01.2005. 23:11)

- ali istinito. Osjećati se dobro sada i ovdje je uvijek najbolje. (Psiho 25.01.2005. 10:41)

- "ukrala" sam ti ovu ideju u gornjem djelu... :) (¸ 25.01.2005. 12:12)

- Citala sam malo po blogu i vidim da imas bas problema sa nogama, ja sam nakon poroda dobila trombozu, to ti govorim zato da bi ti ukazala i na tu stranu, a sve pocinje sa bolovima u nogama. Trebas ici na trudnicke vjezbe i razgovarati sa babicom, tako je bar u Njemackoj, da ti preporuci carape koje onda nosis u trudnoci svakodnevno, a koje masiraju nogu da se ne desi tromboza, a i ne bole noge u njima. Pusa :)) (Bugenvilija 26.01.2005. 23:29)




Post je objavljen 01.02.2005. u 09:34 sati.