Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijanmalcevic

Marketing

A kaj je bilo na reliju

Image Hosted by ImageShack.us

Rallye Monte Carlo opet je osvojila posada Sebastien Loeb - Daniel Elena u Citroenu Xsari, treću godinu zaredom.
Francuz vozi toliko sigurno da je to čak predosadno gledat. Zajebavam se. Loeb je dokazao da je as, vodio je od prvog do petnaestog brzinca i na kraju je pobijedio sa skoro tri minute prednosti ispred Gardemeistera.
Loeb je dospio na listu najvećih relijaških velikana u povijesti koji su pobjeđivali barem tri puta - Makinen, Rohrl i Munari (četiri pobjede), Auriol i Sainz (tri pobjede).

Najveća priča ovogodišnjeg relija ipak su (opet) navijači. Nastavljena je legenda o Col du Turiniju, najvišoj točki relija (oko 1600 m). Prošo sam gore dan ranije, sve je bilo puno kamp-kućica, motorhomeova, šatora, pa čak i onih kaj su spavali pod vedrim nebom. Relijaški navijači nešto su najbolje kaj se može doživjeti u sportu. Ali i u nesportskom smislu su naj...
Po tradiciji nabacali su snijega na inače dosta suhu cestu, pa su dva bivša svjetska prvaka Petter Solberg i Marcus Gronholm, koji su u to vrijeme bili treće i drugoplasirani, izletjeli. Razvalili su se totalno. Solbergova Impreza nije mogla dalje, a ludi Gronholm se vozio 19 km do kraja brzinca na tri kotača (zaostao samo pet minuta za najbržim), a onda još 45 km do servisa u Monte Carlu. Popravili su auto i Finac je završio na petom mjestu.
Pa sad kako da čovjek ne voli reli.

Post je objavljen 25.01.2005. u 09:10 sati.