Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

4. Zimski otvoreni go-turnir 2005. Go kluba 'Velika Gorica' – 22. 01. 2005.

Igrano je u ‘Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica’ - Zagrebačka 90. Vrijeme za igru je bilo 30 minuta po igraču uz byo-yomi 15 sekundi za potez. Švicarski sistem je bio za odabir parova po kolima.
Nova generacija, uglavnom mladih igrača goa, pridonijela je oživljavanju naših subotnjih turnira u Velikoj Gorici. Ovaj puta su tu bili četvero Habdelićevca iz V. Gorice (Lucia, Marcela, Antonio i Josip), Mato iz Zagreba. Tu je bio i Ivo kao novi igrač goa, ali on nije od učenika, već kao odrasla osoba zainteresirana za ovu igru. Neznam što se zbilo, ali nema nam nikoga iz Hribe, a najavili su dolazak.

Konačni redoslijed je bio:
1. Mladen Smud 3. dan 4 boda i sos 9,5
2. Matej Zakanj 11. kyu 3 boda i sos 12
3. Tea Robotić 8. kyu 3 boda i sos 9,5
4. Stjepan Meštrović 8. kyu 3 boda i sos 7,5
5. Dino Štrbac 6. kyu 3 boda i sos 6,5
6. Tomislav Baotić 8. kyu 2 boda i sos 11
7. Marko Ugračina 14. kyu 2 boda i sos 8,5
8. Siniša Zadjelović 10. kyu 2 boda i sos 8
9. Lucia Prvonožec 24. kyu 2 boda i sos 5(33,5)
10. Mato Taušan 25. kyu 2 boda i sos 5(33)
11. Marcela Kovačić 25. kyu 1 bod i sos 7(23,5)
12. Ivo Borić 25. kyu 1 bod i sos 7(16,5)
13. Andrej Knapić 6. kyu 1 bod i sos 3
14. Antonio Pavlović 25. kyu 0 bodova i sos 9
15. Josip Kurilovčan 4. interna kategotrija 0 bodova i sos 7
Nove kategorije:
10. kyu: Matej Zakanj
25. kyu: Josip Kurilovčan
Odigrana su četiri zanimljiva kola natjecanja. Nakon novogodišnjeg totalnog poraza na turniru od svih, Mladen pobjeđuje na sva preostala tri turnira uz 100% realizaciju. Očito i sam sebi nešto dokazuje. Izgleda da taj brod još nije za rezalište.
Matej je i danas pokazao da su vrhovi naših turnira njegovi. Danas je bio drugi. U poslijednjem je kolu igrao s Mladenom za prvo mjesto. Zasada još nije išlo, ali Matej radi i napreduje. Trenutno proučava 'josekije'. Evidentno je jači od 11. kyua, koji je do sada imao, a turniri za rating EGF su prerijetki da prate njegovo napredovanje. Prelazi u 10. kyu, što je za naše uvjete granična crta, pa se u posebnim uvjetima dodjeluje i bez rating-bodova, što je i kod Mateja slučaj. Za natjecanje u Košicama, na Europskom prvenstvu za mlade, trebalo bi što objektivnije procjeniti njegovu snagu, kako bi mu i plasman bio što vrijedniji.
Bila je tu i Tea. Izgubila je jedino od Mladena i to bez većeg otpora. Izgubila je, u toj partiji, bitke u dva kuta, pa je trend u partiji bio negativan. Odlučila je obustaviti otpor i sačuvati energiju za nastavak. Povremeno ima problema s glavoboljama kod većih napora. S Matejom nije igrala.
Stjepan je izgubio odlučujuću partiju s Matejom. Bila je to vrlo borbena partija u kojoj Matej gubi veliku grupu, ali ima veliku prednost u prostoru, te dobiva za 9,5 poena. Treba krenuti s učenjem, Števa! Matej na taj način napreduje. Postoje odlične knjige, međutim na engleskom, a i ja podosta znam. Upotrijebi nas.
Nakon duljeg odsustvovanja došao je i Dino. Na startu ga je puknuo Matej. Nije bio svijestan njegovog napredovanja, pa je to bilo njemu iznenađenje.
Tomi je izgubio od Mladena i Tee i to jedno po jedno, jer Tea i Mladen su posebno jaki u paru.
Od nove generacije je opet najuspješnija Lucia. Imponira njen ozbiljan pristup igri. Još uvijek traži balans između taktičke borbe, zarobljavanjem protivničkih kamenčića, i hvatanja čistog prostora, ali malo po malo sve joj bolje ide.
Andrej je došao, odigrao s Teom, izgubio i otišao. Rekao je: 'Nepar nas je, pa će vas bez mene biti par, što je dobro za turnir.' Potom ode.
U poslijednjem kolu nisu igrali Ivo i Antonio. Ivo je imao obiteljske obveze kao glava obitelji, a Antonio je izgubio motivaciju za igru nakon tri poraza. Na granici je u tom pogledu.
Slijedeće subote neće biti Zimskog velikogoričkog turnira. Igaju se turniri u Zagrebu i Rijeci, na koje ćemo ići. Slijedeći 5. Zimski je u subotu ili nedjelju 5. ili 6. veljače. Da li će biti subota ili nedjelja ovisi o dogovoru u svezi pokretanja zagrebačkih vikend–turnira, kako se nebi igralo istoga dana.
bl. Muradenu


Post je objavljen 01.02.2005. u 08:37 sati.