Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

3. Zimski otvoreni go-turnir 2005. Go kluba 'Velika Gorica'- 15. 01. 2005

Turnir je, kao i obično, igran u ‘Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica’ u Zagrebačkoj 90. Vrijeme za igru je bilo 30 minuta po igraču, uz byo-yomi 15 sekundi za potez. Partije su bile handicap po razlici u kategorijama -2. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Izbor parova po kolima je bio švicarskim sistemom.
Nastavljen je prelaz nove generacije mladih igrača goa Velike Gorice u igru na velikoj 19x19 ploči. To je ujedno i prelaz u kyu-kategorije od startnog 25. kyua. Neki su već i u 24. kyuu.
Uobičajeno dođem prvi i krenem s pripremom za turnir. Startam tako nešto prije 10 sati. Vadim garniture iz ormarića, slažem ih na stolove u prostoriji za igru, podešavam satove… Postepeno dolaze natjecatelji i u tom periodu zainteresirano promatram tko dolazi. Negdje blizu 10:30 stadoše dolaziti Habdelićevci. Dođe ih osmero, računajući i Mateja. Lucia postaje standardna, a tu je i petoro internih kategorija Leonard, Marcela, Antonio, Martin i Petra. Stasa Habdelićeva nova, izgleda, jaka generacija. Došao je i Ivo, koji je prošli mjesec preko HIGOU tražio garnituru, a našao je nas. On je tu blizu doma, pa mu je praktično dolaziti na naša druženja. Danas se odlučio igrati na turniru, ali je odradio samo jedno kolo; jednu partiju. Ova uredno odigrana partija je bila dovoljna za 25. kyu.
I kada sam već, čudom, razmišljao što nema nikoga iz Hrabara, s malim zakašnjenjem, dolaze Stjepan i Petar. ‘E, sada je sve OK’, rekoh. Nema nam večine starijih mladih igrača. Nešto se događa s ranijim generacijama. Valja se zasitili. Možda nisu našli onaj put, koji vodi daljnjoj kvalitetnoj igri. Znam da postoje, u shvaćanju ove igre, točke u kojima je potrebno progledati na novi način i mijenjati pogled na igru. Možda to nisu uspjeli. Prirodno je očekivati, da će se poneki vratiti igri. Turniri idu redovno subotama dalje. Ja im se nadam.
Bilo nas je ukupno sedamnaestoro. Lijep turnir. Mjesta, međutim, ima za još podosta natjecatelja.

Konačni redoslijed je bio:
1. Mladen Smud 3. dan 5 bodova i sos 17
2. Matej Zakanj 11. kyu 4 boda i sos 14,5
3. Siniša Zadjelović 10. kyu 4 boda i sos 13,5
4. Tomislav Baotić 8. kyu 4 boda i sos 10,5
5. Andrej Knapić 6. kyu 3 boda i sos 16,5
6. Marko Novak 12. kyu 3 boda i sos 14
7. Petar Jelušić 25. kyu 3 boda i sos 13,5
8. Lucia Prvonožec 25. kyu 3 boda i sos 10
9. Darko Dolenac 25. kyu 2 boda i sos 14,5
10. Leonard Eldić 6. interna kategorija 2 boda i sos 9,5
11. Stjepan Švigir 25. kyu 2 boda i sos 9
12. Marko Ugarčina 14. kyu 1 bod i sos 14,5
13. Marcela Kovačić 5. interna kategorija 1 bod i sos 11
14. Antonio Pavlović 5. interna kategorija 1 bod i sos 10,5
15. Martin Babić 5. interna kategorija 1 bod i sos 5,5
16. Petra Dodić 3. interna kategorija 0 bodova i sos 7
17. Ivo Borić bez kategorije 0 bodova i sos 3
Kod protivnika koji neko kolo nisu igrali za sos im se uračunava 0,5 bodova za svaku neodigranu partiju. Od tuda oni ,5 bodovi u sos-bodovima.
Nove kategorije:
24. kyu: Petar Jelušić i Lucia Prvonožec
25. kyu: Leonard Eldić, Marcela Kovačić, Antonio Pavlović, Martin Babić, Petra Dodić i Ivo Borić
Do šestoga mjesta, na kraju, su stari igrači. Matej i dalje napreduje, ali sada pratimo kod njega EGF-rating za napredovanje u kyu-u. Danas je bio drugi. Izostali su mu konkurenti poput Taje, Tee, Sira, Dina, Meštra, a i Klasne i Dalice. Poslijednja dvojica kao da su zaboravili na go. Na svima njima bi Mateju valjalo brusiti snagu.
Petar Jelušić i Lucia Prvonožec ponovo rezultatom pokazuju da nešto odskaću među novim kyu-evima i sa današnjih po 3 boda prelaze u 24. kyu. Bravo Petre i Lucia!
Novi 25. kyuevi su, većinom zbog rođendanskih obveza, stali nakon četvrtoga kola turnira. Nisu bili u borbi za sam vrh tablice, pa to niije stvaralo nikakove probleme regularnosti natjecanja. Nekima od njih je ovaj prelaz na prostor velike ploče izgledao zbunjujuće. Pokušao sam im skrenuti pozornost na to i obajsniti im da stoga ne donose krajnje sudove u odnosu na go. Vidjeti ćemo se na školskoj go-sekciji i popričati o svemu tome. Nažalost, Antonio je bio nešto više razočaran, pa čak izjavio da nije siguran da li će doći u ponedjeljak na školsku go-sekciju.
Evo nas i slijedeće subote tada već na 4. Zimskom. Isto mjesto i isto vrijeme i isti sistem igre. Pazite 10:30 ili po naški pol jedanaest.
bl. Muradenu


Post je objavljen 01.02.2005. u 07:57 sati.