Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ledger

Marketing

Strategija II

Pragmatičan čovjek. Ne robuje idealima, ne želi od mene napraviti borca za pravnu državu. Na moje ideje o slanju dopisa i pritužbi na sve strane, on reagira sa negodovanjem, a nekada i smijehom.
Njegov je posao da me oslobodi i to treba učiniti optimalnom strategijom, a zube pokazati tek toliko, da bi mi ostvario minimum mojih prava. Taj koncept me ne bi oduševio prije nekoliko mjeseci, tada bih još mislio da se tu nema što braniti, da samo treba što ranije obaviti utvrđivanje činjenica, a potom sam ja slobodan za vijeke vjekova. Amen.

On se ne slaže s tim. Upozorava me da ja nisam slučajno i iako misli da je moguće da je policija zajedno s odvjetništvom toliko ignorantska da sam ovdje običnom greškom, želi usporediti moje i njegove informacije, pa da utvrdimo što se tu zaista dogodilo i od čega se ja možda branim, ali ne žuri mu se. Ako je ono što on misli da jest, sam proces treba voditi jednako, kao da se radi uistinu o grešci i ne zamjerati se nikome. Ipak, do određene mjere upozoriti da se mi ne predajemo.

Doživio sam ga kao dijete koje tuku stariji mangupi, a jedan (ozbilljniji) se izdvaja iz čopora i prilazi mi s ponudom da me zaštiti, ali ne i da se potuše sa svojim društvom. Savjetuje me da pobjegnem pod maminu suknju, a on će svoje dečke samo malo držati podalje dok ja obavljam svoj dio plana za spas moje zadnjice. Promatrajući ga sa strane, on nije nikakav Robin Hood, ali kada si dobio po pički i musav i krvav stojiš dok se dripci bacaju kamenicama po tebi, takav se čini kao sam Izbavitelj.

Pokazao mi je podnesak koji šalje izvanraspravnom vijeću u ponedjeljak. Mora biti odrađen po žurnom postupku jer ipak je netko iza rešetaka dok oni mudruju nad važnim problemima konstelacije zareza duž i popreko papira. Podnesak više liči na popis za mjesečni šoping u predbožićno doba, na bonove. Nabraja niz stavki koje svodi pod propuste i istrazi, da bi na kraju samo blago zatražio neku vrstu preispitivanja slučaja. Želio sam vidjeti nešto kao da je tužitelj počinio nešto po članku nekom a u svezi nečega i da ga se strpa umjesto mene ovdje, ali nema toga. Kaže da nikada neće ni biti, jer se treba dobro namučiti da bi jedan od njih nekoga od svojih, a svi rade sve vrijeme sve zajedno, strpao nekuda. Jedino se "časno" povlačenje može očekivati u slučau stvarne krivice. Zakonom predviđene kazne su tu samo radi Europe.

Post je objavljen 28.01.2005. u 06:01 sati.