Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Ruža rvacka

Ruuuuužo! Moja Ružiceeee! Sve san suzee isplakoo, dok si mi u ruci lomila koščiceee! – pjevao je jučer naš Stanković pomalo uplašeno ugošćujući HSPovku gđu.Tomašić. A bože moj, a tko bi mu i zamjerio tu vidnu suzdržanost i pojačano osmjehivanje simpatičnoj gospođi Ruži, kad mu je prijetila realna opasnost da završi onako lipo posložen na pod! Nije se sa Ružon zajebavat!

Shvaćam ja taj oprez, jer ako je policajka Ruža u Kanadi mogla goloruko prebit 4 kriminalca – šta bi joj jedan Aco bio? Sitan zalogaj. I zato Aco nije inzistirao na nekim detaljima… detaljima kao što je npr. ona slika iz njena obiteljskog života sa početka emisije… ma znate na što mislim, slika dvogodišnjeg dječarca u maskirnoj uniformi opasanog pištoljem… E sad, ja mogu shvatiti korijene Ružine patološke opsjednutosti rvatstvom i razne manifestacije te iste opsjednutosti kroz npr. gospođinu ljubomoru na povratnike, traženje sličnog muža, drugo mjesto vlastite obitelji na ljestvici vrijednosti, želju da raketira onog tko zucne slovo protiv voljene jon domovine, članstvo u toj stranci… ali Ružo ženo - djetetu opasat pištolj! Ej!Ku-ku! Kuc, kuc – ima li što u toj glavi?!
G: Žena bolesno voli Rvacku, pa šta sad?! Šta bi sad ti tila?! Ti bi tražila dlaku u jajetu, jel?! A zašto ne bi ona malon dala pištoljčinu, a?!? Zašto mali ne bi naučija dok je na vrime?! Kao da je ona jedina šta ima oružje u kući! Pa to ti je u nas narodni običaj! Šta je kuća bez tuceta bombi, zolje, par pištolja, i baren jedne protutenkovske mine pod dičjin krevetcom, aj reci šta?! Ništa! Kaki je to Rvat da u kući nema oružje?! Nikaki! E! A kaka si ti Rvatica!?!
Ma nisam ja ništa rekla, šta si se odmah uskuhala – pa di bi ja protiv Ruže rvacke! Bože saćuvaaj! Evo odmah, pred pištoljem priznajem – nema veće Rvatice od Ružice. Jel´dobro? Mogu dalje?
G: Dobroje. Moš.
A naš Mikšić opet jaše!
G: Jaše? Ma daj!
Ma jaše Boris, jaše u sunset – jači nego ikada! To ti je rvacki Whyite Earp kužiš ti mene - ono fino ujašeš u grad, raspucaš se pištoljima, porazbijaš saloon, izbubetaš učiteljicu umisto prostitutke jer sva je ta ženska bagra ista, digneš halabuku, upucaš oćalastog novinara umisto bad guys-a, zagarantiraš punjenje mrtvačih sanduka, povećaš proizvodnju istih, gospodarski spasiš grad, prikače ti zvijezdu - sad si šerif i ko ti šta može! A naš šerif Boris zacrtao je sebi gradonačelničku fotelju – i ništa manje od toga! A tek kakvu ekipu skuplja, koje zakono-poštivaoce! Uspjeh zagarantiran! Sve mi je jasno čim se Golum Sedlar pojavio u blizini! Taj ˝genijalno daroviti˝ - garažni bjegunac (šta ste mislili da ću reć´redatelj? Ha-ha!) uvijek vreba iz zapećka, pa kad se god pojavi prilika za očešavanjem o brdo love moralno upitnih pojedinaca – hop! Eto moralno upitnog njega, eto nam Jakova sunce mu milo, jer ko šljivi moralnu upitnost kad ni sam morala nema. Sve u službu umjetnosti, jeli Jakove? Jeli Rvatino?
G: Sad ti je i on Rvatina! Ma šta ti imaš protiv Rvata, a!?! A!?! Šta ne opališ po onim stranjcima, nego uvik po našima?! Dobro je Ruža rekla – kaki su to Rvati – nikaki, NIKAKI! Sve to triba raketirat!!!
Pa neću opalit po njima, jer to ovaj put prepuštam – tebi.
G: Meeeni?!
A dakako nego tebi. Ha-ha, pa moram te nekako predstavit ekipi! Ok!? Ja znam da se ti zezaš isto kao i ja, ali oni ti to neće skužit ako im ne objasnimo, važi?!
G: Hi-hi! OK!
E pa ekipo, svekoliko pučanstvo Internetije, zvani, nezvani, izgubljeni, pronađeni i zalutali – čujte i počujteeee, obavijest, obavijest, obavijest! Kao što ste dosada mogli i sami primijetiti, naslutiti, dokučiti - vaše slutnje su napokon dobile i potvrdu bijelo na crno, zeleno na žuto, crveno na crnoModesti čuje glasove! Modesti je podvojena ličnost! Modesti pati od shizofrenije! A Modestina shizofrenija akutno se pogoršala zadnjim padom servera!
G: Blago joj se.
A eto i potvrde. Dakle, odsada, nadalje, ubuduće, tako dalje, pa i bliže – u slučajevima tako rijetkih padova omiljenog nam super-brzog-ultra-modernog servera ;D – kontrolu nad bezglavom situacijom preuzimat će Modestin svemirski alter ego
lady captain miss Galactica Astra!!! Galactica pozdravi ekipu…

G: Ej!
Galactica, to je bilo rječito ;) Dakle u slučajevima krize, na scenu će stupiti alternativna Ja shizofrene Mene, a Galactica kao Modestin alter ego, pokriva isto ako ne i malo veće područje od milog nam planeta. Inače su u svemu iste – jer u biti jesu ista osoba, ali nemojte to Galactici otvoreno reći jer ona za razliku od Modesti nije uvijek svjesna vlastite podvojenosti, hi-hi! E da, i zbog toga jer Galactica ima veći pištolj.
G: Laserski. I šta si ono rekla, ko je Ruža rvacka?
GULP!

Post je objavljen 01.02.2005. u 03:13 sati.