Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pooka

Marketing

DIVLJE PALME



Kad pođete u apoteku, a ispred vas stoji četvoro ljudi, jedan će sigurno tražiti benzodiazepinske anksiolitike (apaurin, xanax itd). Praksiten je na 9. mjestu potrošnje lijekova u RH. Četvrtina države je on and off Valium (apaurin ili normabel, generički diazepam). Zbrojite i armiju alkosa. I onda to mnoštvo pokrijte medijskim poklopcem intenzivne idiotizacije i potkopavanja svakog oblika iskrene ljudske pristojnosti s tv ekrana i ostavite da lagano pirja na tihoj vatri imperativa potrošnje. Mislite da sam zaboravio narkomane? Ha, ha, pa oni su samo medijski žrtveni jarac u općem sustavu ovisnosti. Bilo je stotinu emisija o užasima droge i ni u jednoj niko nije objasnio roditeljima kako će točno prepoznati s čime im se dijete drogira. Toliko o prevenciji i zabrinutosti nad onima što su zastranili.
Stvarnost je uvijek projekcija. Ko bira role filmova u našim projektorima nemoguće je znati. Žene su pred Hitlerom dobijale iste histerične napade kao i pred Beatlesima. Muška strana je prolila more krvi u ime božje ljubavi i milosrđa.
Ja mislim da rješenje nedoumice ko upravlja stvarnošću kojom raspolažemo leži u šahtovima. Treba ih stalno provjeravati. Kako znate da svaki treći šaht nije lažni šaht.
Šaht samo zbog šahta. Cijeli autonomni sustav šahtova koji su sami sebi svrha. Bolja opcija nego da ih u revolucionarnom zanosu sve zavarimo. Pa ako vas neko pita što to radite dok gledate u otvoreni šaht, slobodno mu recite: Tražim sebe. A ako naletite na Antu Gotovinu... e to prepuštam vašoj savjesti.


Post je objavljen 31.01.2005. u 22:02 sati.