Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hot

Marketing

T-Com Antidialer - Surfajte bezbrižno!

Možda s malim zakašnjenjem, ali kako neki kažu "nikad nije kasno", donosim kompletan članak koji je objavljen na T-comovim internet stranicama. Naime riječ je o T-comovom Antidialeru.

Zahvaljujući T-Com Antidialeru, više se ne morate bojati zloćudnih programa koji 'vrebaju' internetom i 'nabijaju' telefonske račune. Ovaj iznimno korisni program presreće pokušaje spajanja računala putem telefonske (dial-up) veze te daje korisniku mogućnost kontrole nad spajanjima i mogućnost sprečavanja neželjenih spajanja.
T-Com Antidialer potpuno je besplatan!
Što su uopće dialeri? Dialeri su programi koji korisniku interneta mogu preusmjeriti vezu s lokalnog davatelja usluga (providera) na međunarodne modemske ulaze, rezultat čega su najčešće vrlo visoki iznosi telefonskih računa. Autori dialera često se služe vještim trikovima kako bi manje oprezne ili iskusne korisnike 'navukli' da nesvjesno instaliraju dialer na svoje računalo, a dialer programi u pravilu pokušavaju biti pritajeni na računalu, tako da ih korisnik primijeti tek kad je već prekasno.
Kako se ovo više ne bi događalo, T-Com Antidialer omogućava spajanje na internet samo preko liste dozvoljenih i zabranjenih brojeva koju je moguće konfigurirati.
Kako će vas to zaštititi? Jednostavno i sigurno - ukoliko se u bilo kojem trenutku dok surfate zaštićeni T-Com Antidialerom pojavi prozor s upozorenjem da se vaše računalo pokušava spojiti na neki sumnjivi telefonski broj, samo kliknite 'Zabrani spajanje' i veza je spriječena - a vaš telefonski račun siguran.
Nakon toga računalo skenirajte nekim alatom za uklanjanje dialera (npr. Ad-Aware koji možete naći na T-Com CD-ROM-u ili Spybot Search & Destroy) kako biste trajno uklonili dialer s računala.
Eto, koga ovo zanima ili slučajno ima problema, neka si skine ovaj koristan program i riješi se skupih računa. Ako i dalje budu dolazili skupi računi, onda se treba riješiti i lopova iz Hitler-Coma. ;o)
Veličina: 1.3 Mb Download


Post je objavljen 26.01.2005. u 22:30 sati.