Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Grand finale

Tim Jadranke Kosor dobro je odradio svoj posao, kao i sama Jadranka Kosor koja se očito jako puno spremala za ovaj duel jer je njezin nastup bio vrlo dominantan, ali prividno. O svakoj temi koja je obrađena izrekla je hrpu floskula, općenitih odgovora i gotovo uvijek je izlazila iz zadanog vremenskog okvira. U toj silnoj bujici riječi koju smo mogli odslušati, bilo je jako malo konkretnog, a jako puno populizma. Uglavnom se radio o opisivanju jedne te iste stvari na bezbroj načina. Često je napadala Mesića vadeći razno razne, uglavnom banalne stvari, naglašavajući ih kao krupne propuste u obnašanju predsjedničke funkcije.

Na drugoj strani Stipe Mesić držao se kao i do sada u svojem stilu. Kratki, ali poprilično precizni odgovori, bez puno okolišanja, uopćenih floskula i beskonačnog opisivanja jedne te iste teme. Nije puno zalazio u rasprave s Jadrankom Kosor kada ga je napadala, smatrajući da se radi o banalnim stvarima. Uglavnom se pozivao na svoja postignuća i zasluge kako za do sadašnjeg mandata, tako i vremena iz stvaranja Hrvatske, pa i vremena Hrvatskog proljeća. Nije čak niti izravno spomenuo aferu oko stana Jadranke Kosor koju je baš on iznio u TV duelu na Nova TV.

Jadranka Kosor vrlo je profesionalno pristupila zadnjem duelu i poentirala kad god je bila u prilici, ali ono što je ona iznosila kao svoj program bilo je vrlo nejasno, nerealno i daleko izvan mogućnosti i ovlasti predsjedničke funkcije. Često nije bilo jasno govori li Jadranka Kosor kao ministrica u vladi ili kao HDZ-ov predsjednički kandidat, niti da li je upoznata s predsjedničkim ustavnim ovlastima.

S druge pak strane, Mesić je ostavljao dojam da je vrlo uvjeren u svoju pobjedu i da se nije previše trudio u ovom finalnom duelu, ali je na većinu pitanja odgovorio vrlo precizno i u okviru predsjedničkih mogućnosti i ustavnih ovlasti.



Post je objavljen 14.01.2005. u 22:03 sati.