Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijanmalcevic

Marketing

I mrtvi su glasovali

Ne mogu opisat koliko mrzim politiku i političare. U vezi politike uvijek s sjetim izreke 'Politika je kurva'. Ma ajde, kurve su anđeli poštenja prema političarima.
Nastojim uopće ne razmišljat o politici, pogotovo ne pisat i ne razgovarat o njoj, ali ipak me na par riječi ponukala muljaža s glasovanjem u dijaspori.
Naime, jednom sam i ja bio u odboru na biračkom mjestu pa sam vidio da je muljanje s listićima više pravilo nego iznimka. U odboru imaš pet-šest ljudi, odabranih po stranačkom ili rodijačkom ključu. Svaki od njih ima babe, dede, stričeve, strine i ostalu rodbinu, živu i neživu. Ne da se svima dolazit na glasovanje pa onda sinek to obavi za njih. Pa kad je već obavil za njih, mogel bi još i za par ljudi koji ne budu došli. A gle, ima na popisu i onih koji su umrli, pa mogel bi i za njih glasat, oni se ne budu bunili.

Image Hosted by ImageShack.us

Neki bi rekli, ništa strašno, pa to je samo par glasova u jednom selu. Hm, ali kad u akciju stupi HDZ koji kontrolira takvih stotinjak sela i selendri po Bosni, onda se to pretvori u stotine ili tisuće glasova. Ovaj put netko je prišapnuo za nepravilnosti u Orašju i Čapljini, ali to je samo kap u moru...


Post je objavljen 14.01.2005. u 09:11 sati.