Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/royale

Marketing

jos malo nepovezanih misli

dakle, stan mi je u Scwabingu , kvartu koji je u Muenchenu poznat kao posh-trendy-in-cool kvart. u glavnoj ulici u tom kvartu ima dosta birceva, i navodno ljeti to izgleda kao nasa Tkalca, samo vece. i da, i ja sam primjetio da je sada zima. :( za one koji Muenchen poznaju malo bolje (heh), najbliza U-bahn stanica je U6 Nordfriedhof. "glavni trg" u gradu je na stanici Marienplatz, sto ce reci da sam 6 stanica (10-15 minuta) od centra. sam stan je dvosoban, to jest ima jednu spavacu sobu i dnevni boravak. i kuhinju, kupaonu i tako to, naravno.

nisam bas vidio puno grada, prosetao sam samo malo po centru. ovaj vikend planiram jednu vecu setnjicu, bit ce zanimljivo. dojmovi su za sada jako dobri, lijep grad, lijepo vrijeme. buduci da sam ovdje poslan na 6 mjeseci (barem kako sada stvari stoje), i bit cu u stanu a ne u hotelu, imat cu prilike nekako si organizirat privatni zivot, nekakvo bavljenje sportom i takve stvari. gledao sam veslacke klubove i teretane u gradu, veslackih klubova bas i nema u blizini, pa je to nekak otpalo. sto se teretana u blizini mog stana tice, prvi dojmovi su bili prilicno obeshrabrujuci. buduci da je to "sminkerski" kvart, neke bolje teretane su dosta skupe. leo's sports club je tipican primjer: uclanjenje je 100 eurona, + 100 eurona mjesecne clanarine. 200 eura za prvi mjesec mi je ipak malo previse. no to je mozda malo ekstreman primjer. na svu srecu, McFit je prosli mjesec otvorio dvije podruznice u Muenchenu. McFit (pozivam citateljstvo na duhovite komentare na liniji McFit-McDonald's) je lanac teretana, glavne znacajke su im da su otvoreni 24/7, i da je mjesecna clanarina 15ak eura. citao sam po nekim forumima dojmove ljudi, cini se da su teretane velike, ciste i dobro opremljene. ono sto im omogucava tako nisku cijenu su cinjenica da nema mnogo osoblja (sto mi je ok), i cinjenica da nekakvi solariji, saune i takve stvari nisu ukljucene u cijenu (sto mi je ok). navodno se cak i tusiranje posebno placa, nekakvih 50ak centi (sto cu prezivjeti). kako je netko na jednom od foruma primjetio, to sto su otvoreni 24/7 rezultira time da svi odgadjaju odlazak u teretanu za kasno navecer, kada konstatiraju da je ipak prekasno i da im se ne ide.

inace, ako ikoga zanima sto se dogadja u Muenchenu, preporucam portal www.toytownmunich.com. na engleskom je, i ima dosta ljudi koji sudjeluju na forumu, pa se mogu dobiti informacije o svemu i svacemu. to vam moze biti zanimljivo ako, recimo, imate frenda koji radi u Muenchenu, i planirate ga posjetiti na par dana. i zelite moci preporuciti kamo tih dana zelite ici i sto zelite vidjeti, cisto da te odluke ne budu iskljucivo na njemu.

e, da, jeste li culi za Paracin? nisam ni ja. to je mjestasce u Srbiji, 50ak km jugoistocno od Kragujevca. zanimljivo je po tome sto je iz Paracina Marcelo, MC koji je suradjivao (izmedju ostalih) i sa Edom Maajkom i Elementalom. dobar. stvarno. poslusajte si to ako volite "takvu vrstu muzike". na zavisni.net mozete naci cijeli njegov album u mp3cama (kao i dosta drugih hip-hop izvodjaca sa prostora ex yu), a na prijedor-rap.com tekstove cijelog albuma. pretpostavljam da se nikom neda skidat cijeli album, pa cu vam preporucit da obavezno poslusate duet sa Maajkom u "suze" (mp3, tekst), a preporucio bih vam i "pismo bratu" (mp3, tekst), "2 (bol i revolt)" (mp3, tekst) i, ak vam se slusa nesto ljubavno, "1" (mp3, tekst). opet, ak inace slusate "takvu vrstu muzike", skinite si cijeli album.

nis, tolko za sada.

Post je objavljen 13.01.2005. u 14:26 sati.