Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lososs

Marketing

Branka, mi te volimo..

Branka—iliti «pratnja stručnog vodiča»

Branka ja ostavila poseban dojam na Zubalo, pa vjerujem da će ju ona puno vjernije opisati. Ja bi samo htjela napomenuti da sam se nadala da se u njenoj bundom omotanoj pojavi nalazi dobro srce, ali sam se prevarila. Valjda je preskupo platila raznobojne pramenove koji uokviruju našminkano joj lice, i da je u svojih 50ak godina pojela previše male djece da bi ostala dobrog srca. "Gornji dom, ako smo svi, lupite nogom o pod. Donji dom je na broju". Nakon svake ove izjave nadala sam se da će se pod nogama "gornjeg doma" (iliti nas na gornjem katu busa) naći poneka cigla koja će, po zakonima vjerojatnosti, probiti krov i pasti upravo miloj Branki na glavu. Možda će se bar prestati derati na mikrofon..

Uglavnom, mila Branka, koja nas je uspješno dovela u Bratislavu sa 5 sati zakašnjenja i koja je tokom puta svako malo radila pauze koje su trajale po krušking pola sata ("kava,wc i cigareta- piš i puš pauza"), odnosno 45 min jer se uvijek nekog čekalo, ponovo nas je razveselila.
Nakon što smo tek u pola 4 tek mogli promijeniti novce, i u pola 5 onda krenuli na razgledavanje, mila Branka nam je, uz zrake zalazećeg sunca, u busu, u centru grada, objavila kako je "na nju izvršen pritisak da je glupo razgledavati po mraku, te to odgadjamo za sutra". Ma da?!? A ona nije znala već prije da sunce i u Bratislavi zalazi oko 4?! Na razgledavanje je bilo nemoguće krenuti recimo u 2 ili 3?! I to nam je morala reći baš u busu, a ne ispred hotela?!? (Koja slučajnost! Branka ima dogovor u hotelu s nekim u pol 7..-ali to sigurno nema veze s odgodom ovom..) Na kraju smo rekli da zaustavi bus i izašli van, jedan lik joj je reko da kaj nas zajebava i da nije napravila apsolutno ništa po planu («dolazak u Bratislavu u jutarnjim satima, razgled grada, smještaj u hotel» ahaaa..) na kaj je (konačno) ostala bez teksta. Samo na kratko, naravno.
Bus, ofkors, nije išao odmah natrag u hotel,jer je mila Branka prvo htjela skoknut na kavu. Sva sreća na tramvajima i jeftinim taksijima…
Inače, Branka je bila nepresušno vrelo vrijednih informacija i dobre volje. Spomenimo samo neke:
- "mislim da tu vozi bus broj 3 ili tako nešto, ali trebalo bi još to provjeriti" (nikad nije javila rezultat te 'provjere')
- "Svi pubovi su rezervirani za doček Nove, a na trgu će biti jako hladno.Najbolje da platite 18 eura za doček u jednom super pubu, gdje ćete dobiti i čašu šampanjca za nazdraviti, a to će sve biti rezervirano samo za nas Hrvate" (vauu, cijelu čašu?!)
- "na Novu godinu u Bratislavi ništa ne radi, najbolje da uplatite ručak u tradicionalnom slovačkom restoranu, gdje ćete jesti tradicionalna slovačka jela, 10 eura"
- "Na dočeku Nove imat ćete vatromet iznenađenja i kao posebno iznenađenje-striptiz" (ok, iznenadit ću se, baš ti hvala)
- "Upravo sam nam iskamčila jelo na dočeku Nove"
- "baci jastuk na pod i spavaj bez njega"


Post je objavljen 02.01.2005. u 18:55 sati.