Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

2. Zimski otvoreni go-turnir 2005. GK 'Velika Gorica' - 08. 01. 2005.

Kao i obično igrano je u ‘Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica’ u- Zagrebačkoj 90. Vrijeme za igru je bilo 30 minuta po igraču uz byo-yomi 15 sekundi za potez. Izbor parova po kolma je bio po švicarskom sistemu.
Zanimljiv je ovo bio turnir s nešto više mladih snaga. Po prvi puta je tu Mato Taušan iz Zagreba, učenik u gou Zvonkov iz knjižnice za mlade u Folnegovićevom naselju. Po prvi puta su tu i Lucia Prvonožec iz O.Š. ‘Jurja Habdelića’ i Petar Jelušić i Stjepan Švigir iz O.Š. ‘Nikole Hribara’ u Velikoj Gorici. Njima je ovo bio prvi turnir goa na prostor na 19x19 ploči. Do sada su igrali na svojim školskim go-sekcijama atari-go na 9x9. Nije im bilo lako, ali su se snašli. Vidi se da im igra na prostor već pomalo sjeda. Posebno zapažen uspjeh je ostavrila Lucia s dvije pobjede, koje je ostvarila protiv vršnjaka iz Hribara. Lucia, Domagoj, Petar i Stjepan su učenici trećih razreda osnovne škole. Nakon ovoga turnira u Velikoj Gorici imao tri nova 25. kyua.
Vrh je ovaj puta pripao Mladenu. Bio je pribraniji nego prošli puta, kada je izgubio sve partije. Ovaj puta je opet sve, ali dobio. U prvom kolu je tu bio revanš za poraz prije tjedan dana Mateju, a potom je stradao Damir. Siniša je nakon materijalni gubitaka predao. Sva trojica su bili na devet prednosnih akmenova. Na kraju je pobjedio svoju kolegicu u paru Teu, ali sa samo sedam prednosnih kamenova. Reklo bi se da je to opet onaj dobri stari zločesti Mladen, ali samo za go-pločom.
Slijedeća dva mjesta pripadaju prvacima Hrvatske do 18 godina Andreju i do 12godina Mateju. U njihovom izravnom susretu je pobjedio Matej uz dobivenih tri prednosna kamena, ali je Andrej na kraju imao jači zbroj bodova protivnika, što je odlučilo o drugom mjestu. Bio je to Andreju jedini poraz, dok je Matej izgubio jedino od pobjednika turnira.
Lijep bodovni rezultat je ostvari Marko Ugarčina, mada s slabijim protivnicima. Bio je to handicap, pa se i ti rezultati trebaju poštivati. Marko prelazi u jači 14. kyu, jer već neko vrijeme igra solidno uz dosta dobre rezultate.
Siniša je peti uz najbolji zbroj bodova protivnika (Sos). Podlegao je jedino prvoj dvojici na turniru.
Na šestom mjestu je najugodnije iznenađenje turnira, Lucia. Već sam nešto rekao o tome, a sada još samo par detalja. Lucia je najuspješnija igračica na turniru. Bila je tu još i trofejna Tea. Prvi puta na 19x19 i već u završnoj tablici među gornom polovicom (šesta od dvanaest).
Tea predvodi drugui polovicu. Kao da se osjeća njeno neigranje neko vrijeme. Bilo je to uslijed potresa mozga koji je preboljela.
Sa dvije pobjede je tu, na osmom mjestu, Mato iz Folke (Folnegovićevo naselje).
Domagoj je bio nezadovoljan porazima u prva tri kola i htio kuću, ali sam mu ja naložio da športski odigra do kraja. Kazao sam mu:’Kako bi to bilo da Dinamo nakon primljenog gola na pola tekme ode doma. Trebaš športski odigrati do kraja’. Odigrao je, a u poslijednjem kolu je ipak uspio uhvatiti pobjedu, pa čak biti i treći iznad poslijednjeg.
Damir je nakon pobjede u prvom kolu imao sve teške protivnike. Petar je uspio pobjediti Stjepana, a Stjepan je bio na kraju tablice. Petru i Stjepanu sve čestitke. Dečki bili ste ipak pravi. Gledao sam kako igrate. Nije loše, samo ovi s kojima ste igrali dosta su jaki. Lucia je poput vas tu prvi puta, ali budite poput kavalira, ne da puštate, ali da dobrim i jakim djevojčicama čestitate. U manjini su pa im nije lako među vama tolikim muškima.

Konačni redoslijed je bio:
1. Mladen Smud 2. dan 4 boda i zbroj bodova protivnika 8
2. Andrej Knapić 6. kyu 3 boda i zbroj bodova protivnika 10
3. Matej Zakanj 11. kyu 3 boda i zbroj bodova protivnika 9
4. Marko Ugarčina 15. kyu 3 boda i zbroj bodova protivnika 8
5. Siniša Zadjelović 10. kyu 2 boda i zbroj bodova protivnika 11
6. Lucia Prvonožec 5. interna kategorija 2 boda i zbroj bodova protivnika 8
7. Tea Robotić 8. kyu 2 boda i zbroj bodova protivnika 7
8. Mato Taušan 25. kyu 2 boda i zbroj bodova protivnika 6
9. Domagoj Kralj 25. kyu 1 bod i zbroj bodova protivnika 9 (30;1)
10. Damir Kovačević 14. kyu 1 bod i zbroj bodova protivnika 9 (30;0)
11. Petar Jelušić 5. interna kategorija 1 bod i zbroj bodova protivnika 5
12. Stjepan Švigir 5. interna kategorija 0 bodova i zbroj bodova protivnika 6
Nove kategorije:
14. kyu: Marko Ugarčina
25. kyu: Lucia Prvonožec, Petar Jelušić i Stjepan Švigir
Slijedeće subote smo opet tu u isto vrijeme (10:30) na 3. Zimskom. Dođite
bl. Muradenu


Post je objavljen 10.01.2005. u 07:58 sati.