Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Elvis has left the building

Elvis, eh, Elvis. Vec na sam spomen imena neki ljudi (zapravo, velika vecina) ekstaticno pada na koljena, ljubi zemlju i u transu vice Elvis is NOT dead jerbo vidio sam ga prije 10 minuta u Sainsbury's-u (britanski ekvivalent, recimo, Mercatora ili Konzuma), nasred odjeljka sa suhomesnatim proizvodima. Da, da, jos uvijek se nadje takvih lumena. Malo mi (tj puno) nije jasno kako to Elvis izaziva i dan danas totalno psiho-ludilo. Pogotovo to sto fraza Elvis is dead. Long live the King i dalje ima apsolutni kredibilitet. A bila je i jedna epizoda u Father Tedu (3 ages of Elvis). Ako je tako, onda idem odmah sada odgovoriti na mail Grace iz Ugande koja mi nudi 3 milijuna dolara. Samo jos da joj posaljem broj svog ziro-racuna. Evo, idem odmah sad. Mozete i zabavnije ulupati par minuta, recimo, gledajuci digitaliziranog Elvisa kao sedamdesetogodisnjaka.

Najdrazi nam Elvis Aaron u subotu bi bio slavio sedamdeseti rodjendan da je malko vise pozivio. I sad, sirom ove takozvane kugle zemaljske (a ziher i sire, recimo, mali zeleni u nekoj paralelnoj galaksiji) priredjuju se raznorazne proslave. Nikakva iole kredibilnija zabava, tulum, chic domijenak ne moze se zamisliti bez Elvis-dvojnika. Postoji kineski Elvis, kalipso Elvis, zidovski Elvis (Elvis Schmelvis), smaragdni Elvis iz Irske. Recimo, ja sam o Elvisu najvise naucila slusajuci Caveov Tupelo - da je rodjen u gradicu Tupelo, Mississippi, da je imao brata blizanca (Jesse Garon) koji je bio mrtvorodjen. Sve ostalo je otislo u legendu. Pa onda fore sa njegovom mamom (it's allright, momma), pa oni kukovi, pa odlazak u vojsku (ceremonijalno sisanje kose za kamere). Onda dolazi Priscilla, cheesy filmovi (Viva Las Vegas mi je, ipak, zakon, ne znam zasto, mogla bih ga gledati 100 puta), Lisa Marie (znao li je on kakvih sve zetova ce sve imati?), razvod, sad vec kultna Las Vegas faza (gdje je nosio Nudie Cohn dizajniranu scensku odjecu, gdje se tako znojio da mu je znoj bio crn zbog lose kvalitete 'plave noci' farbe za kosu). Izmedju toga je bilo ono 'kultno' rukovanje sa Richard 'I am not a crook' Nixonom, te kolosalno-perverzni apetit (famozni sendvic od banane i maslaca od kikirikija na bijelom kruhu, koji bi onda jos bio isprzen na maslacu: mislim da su mu izbrojali oko 4000 kalorija). Da, jos sam bila procitala da je jednom, u svom privatnom avionu, isao po neki super sendvic koji je obozavao, a bio je napravljen od salame i svega i svacega, i dugacak mislim koliko i avion. I da bi ga onda polako, polako grizao. Izdana je i Elvisova kuharica Fit for a King u kojoj mozete naci slicne delicije.

Elvis mi nikada nije bas nesto znacio. Mozda je to stvar dzenerejsn gepa (Elvisa poistovjecujem sa Las Vegas cheesiness). A mama mi je ionako bila vise zaludjena Henry Belafonteom. Vise mi je znacio jedan frajer iz provincije koji je ljeti, na terasi poluocvalog mineralnog ljecilista tezgario sa svojim bendom guleci Elvisove grejtest hitz: dobro mu je isla It's Now or Never. Mozda bude tak nekak mojim unucima kad im budem pricala o Caveu (a dobro, i on se furao na njega, ajde; cak sam si skinula i Elvisovu verziju In the Ghetto i stavila je na iPod): ono, kak sam pizdila za njim, a oni si misle, u, sto nam je prolupala baba, boze sacuvaj! Mozda mi i unajme kineskog Cavea povodom 70.-og mi rodjendana. Jedva cekam!

Za kraj par neobicno intrigantnih, usudila bih se reci cak interesantnih cinjenica:

*Elvis je bio prirodna plavusa.
*Dvije godine uzastopce nije jeo nista drugo doli mesne pite, pire i paradajze.
*Postoje 22 Elvis Presleya u UK koji su registrirani na izbornoj listi gradjana koji mogu glasati.
*U Svicarskoj je zakonom zabranjeno kositi travu ako je covjek obucen kao Elvis.
*UK proizvodjac kruha, Kingsmill, je stavio na trziste limited edition struce sa snitama kruha u obliku Elvisovog profila, kompletnog sa kokoticom. Dobar tek.
*Ako uguglate Elvisovo ime, dobit cete oko 3 milijuna stranica, a od toga trecina tih stranica ima kao kljucne rijeci ELVIS LIVES. Jea, rajt, a ja sam najsarmantnija zena na svijetu.

Upravo sada ide blok Remembering Elvis Part 1 na home shopping kanalu QVC. Elvis 'It's Now or Never' gold disc, u prijevodu 800 kuna. Uf, sad cu ja, samo jos da nadjem telefon... Izgleda da me pere kolektivna Elvis groznica.

Brijem da ce ovo biti jedna od najprljavijih i najintrigantnijih (po britanskim standardima, naravno) britanskih izbora do sada. Blairites vs. Brownites. Pass the popcorn!

Post je objavljen 09.01.2005. u 12:22 sati.